Kreml: Presidentit voivat keskustella kaikesta paitsi Krimistä

Kremlin mukaan Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit Vladimir Putin ja Donald Trump voivat keskustella Helsingin tapaamisessaan kaikesta muusta paitsi Krimin tilanteesta, kertoo uutistoimisto AFP.

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan presidentit eivät voi keskustella Krimin niemimaasta, koska se on hänen mukaansa osa Venäjää.
Viikonloppuna Trump ei kysyttäessä sulkenut pois mahdollisuutta, että hän voisi tunnustaa Krimin niemimaan liittämisen Venäjään. Trumpilta kysyttiin, suunnitteleeko hän Yhdysvaltain kannan muuttamista asiaan.

Uutissivusto Axios kertoi aiemmin Trumpin sanoneen kesäkuussa johtavien teollisuusmaiden G7-kokouksessa Kanadassa, että Krimin pitäisi todennäköisesti kuulua Venäjälle, koska kaikki siellä puhuvat venäjää.

Venäjä liitti Krimin yksipuolisella päätöksellä itseensä keväällä 2014. Monien muiden maiden tavoin Yhdysvallat pitää tätä laittomana valtauksena.
Kremlin mukaan osapuolten yhteisymmärrys kasvaa näkemyseroista huolimatta. Presidenttien on määrä tavata Helsingissä 16. heinäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.