Kreml: Trump ja Putin tuskin keskustelevat vielä pakotteista

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskustelevat puhelimitse huomenna, kertoo Kreml.

– Voin vahvistaa, että puhelinkeskustelu on suunnitteilla. Se tapahtuu lauantai-iltana Moskovan aikaa, Kremlin edustaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille. Peskovin mukaan Putin onnittelee Trumpia, minkä jälkeen kaksikko keskustelee maiden kahdenvälisistä suhteista.

Peskov ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan huhuja, joiden mukaan Trump valmistelisi jo Yhdysvaltain Venäjän-pakotteiden purkamista.

– Tämä on ensimmäinen puhelinkeskustelu sen jälkeen kun presidentti Trump astui virkaan, joten on epätodennäköistä että kaikista asioista käydään merkitsevää keskustelua. Ollaan kärsivällisiä, Peskov ohjeisti.

Edellisen kerran Putin ja Trump keskustelivat marraskuussa Trumpin valinnan jälkeen. Tuolloin he sopivat "normalisoivansa" maiden suhteet, jotka ovat kärsineet pahasti Ukrainan kriisin aikana.

Trump syytti vaalikampanjansa aikana toistuvasti demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia Putinin sätkynukeksi.

Tänään Trump tapaa Britannian pääministerin Theresa Mayn Washingtonissa. May on ensimmäinen ulkomainen johtaja, joka vierailee Trumpin luona Valkoisessa talossa.