Krimin ampumisen uhrien määrä nousee – Putin syyttää tapahtuneesta globalisaatiota

Krimin niemimaalla oppilaitoksessa eilen tapahtuneen ampumisen kuolonuhrien määrä on noussut 20:een, kertovat viranomaiset. Lisäksi iskussa kuoli epäilty 18-vuotias tekijä, joka ampui itsensä. Haavoittuneita on venäläismedian mukaan yli 50.

Venäjän viranomaiset ovat jatkaneet tänään joukkoampumisen tutkintaa. Krimin niemimaan johtajan Sergei Aksjonovin mukaan pyrkimyksenä on selvittää, mikä sai 18-vuotiaan nuorukaisen avaamaan oppilaitoksessa tulen ja räjäyttämään kotitekoisen räjähteen. Räjähde aiheutti monille oppilaille pahoja vammoja, ja joiltakin jouduttiin amputoimaan raajoja.

Aksjonovin mukaan epäilty tekijä vaikutti ulospäin kelpo nuorelta.

– Me emme voi käsittää, hän sanoi.

Entinen tyttöystävä kertoi kuitenkin venäläisille tiedotusvälineille, että nuorukaista oli kiusattu ja tämä oli sanonut suunnittelevansa kostoa.

– Hän saattoi sanoa, että oli menettänyt uskon ihmisiin, kun luokkatoverit nöyryyttivät häntä siitä, ettei hän ollut niin kuin muut, 15-vuotias Zlataksi nimetty tyttö kertoi RT-televisiossa.

Tapahtumapaikalla Kertshin kaupungissa ihmiset ovat muistaneet ampumisen uhreja muun muassa kukkasin ja hiljaisin hetkin. Surmansa sai 15 oppilasta ja viisi opettajaa.

Putin: Mallia Yhdysvalloista

Presidentti Vladimir Putin kommentoi ampumista Sotshissa sanomalla, että tapahtunut on seurausta globalisaatiosta, internetistä ja Yhdysvalloista otetusta mallista.

– Kaikki alkoi traagisista tapahtumista yhdysvaltalaisissa kouluissa, Putin sanoi.

– Me emme luo terveellistä internetsisältöä nuorille ihmisille, ja se johtaa tällaisiin tragedioihin.

Paikallisessa mediassa isku otsikoitiin Venäjän Columbineksi viittauksena Yhdysvalloissa vuonna 1999 tapahtuneeseen kouluampumiseen, jossa kuoli yhteensä 15 ihmistä.

Krimin oppilaitosiskussa 19 kuollut ja kymmeniä haavoittunut – uhrit kuolivat ampujan luoteihin