Kumman apinan Iran ampui avaruuteen?

Iranin ilmoitus onnistuneesta apinalaukaisusta herättää epäilyjä nettipalstoilla. Iran ilmoitti aiemmin onnistuneensa toimittamaan apinan avaruuteen ja takaisin maanpinnalle elävänä. Apinasta ennen ja jälkeen avaruusmatkan julkaistut kuvat kuitenkin eroavat toisistaan.

Iranin median ennen laukaisua välittämissä kuvissa apinalla on vaaleanharmaa turkki ja syntymämerkki oikean silmän yläpuolella. Apinan turkki on tummempi niissä kuvissa, jotka iranilainen uutistoimisto julkaisi kapselin laskeutumisen jälkeen. Myöskään syntymämerkki ei ole kuvissa oikealla paikallaan.

Kuuden maan edustajat ovat halukkaita keskustelemaan Iranin ydinohjelmasta Kazakstanissa tämän kuun lopulla. Aikomuksesta ilmoitti Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehi Münchenissä tänään. Hän ei kuitenkaan suoraan sanonut, aikooko Iran itse osallistua tapaamiseen.

Iran ottaa harkintaan myös Yhdysvaltain väläyttämät mahdolliset suorat neuvottelut maiden välillä. Varapresidentti Joe Bidenin mukaan Yhdysvallat on valmis suoriin neuvotteluihin Iranin kanssa, jos Iran on tosissaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.