Lähde NBC:lle: seksiskandaalin ryvettämä Weinstein ei aio niellä potkujaan

NBC Newsin tietojen mukaan seksiskandaalin ryvettämä elokuvatuottaja Harvey Weinstein ei aio hyväksyä potkujaan. Asiasta kertoo uutiskanavalle Weinsteinia lähellä oleva lähde.

Amerikkalaisviestimet kertoivat varhain maanantaina Suomen aikaa, että Weinstein on saanut potkut Weinstein-tuotantoyhtiöstään. Yhtiön johdossa on nyt ahdistelusta ja raiskauksista syytetyn tuottajan veli Bob Weinstein.

Harvey Weinstein on kiistänyt raiskanneensa ketään. Häntä vastaan ei ole nostettu syytteitä.

 

Weinsteinin toimia tutkitaan kahdella mantereella

 

Weinsteinin toimia tutkitaan sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa. Lontoon poliisi tutkii Weinsteiniin liittyvää ilmoitusta seksuaalisesta väkivallasta, joka olisi tapahtunut 1980-luvulla. New Yorkin poliisi puolestaan tutkii muun muassa Weinsteinia kohtaan esitettyjä ahdistelu- ja raiskaussyytöksiä.

Skandaali sai alkunsa viime viikolla, kun New York Times -lehti kertoi, Weinstein oli ahdistellut useita naisia ja luvannut vastineeksi edistää näiden uraa elokuvissa. Tällä viikolla lehti myös kertoi, että ahdisteltujen joukossa ovat olleet myöhemmin supertähdiksi nousseet Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie. New Yorker puolestaan uutisoi kolmen naisen syyttävän elokuvatuottajaa raiskauksesta. Naiset kertoivat, etteivät uskaltaneet vastustella, koska pelkäsivät Weinsteinin käyttävän vaikutusvaltaansa heidän nujertamisekseen. Myöhemmin myös amerikkalaisnäyttelijä Rose McGowan syytti Weinsteinia raiskauksesta.

Weinstein on tuottanut useita Oscareilla palkittuja elokuvia. Häntä pidetään yhtenä Hollywoodin vaikutusvaltaisimmista tuottajista. Hän perusti 70-luvulla yhdessä veljensä kanssa tunnetun Miramax -tuotantoyhtiön, joka myytiin myöhemmin Disneylle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.