Lähikohtaaminen Itämeren yllä: Venäläishävittäjä kävi vain metrien päässä USA:n koneesta

Venäjän Su-27-hävittäjä kävi tiistaina vain metrien päässä Yhdysvaltain valvontalentokoneesta, kertoo Fox News. Välikohtaus tapahtui tiistaiaamuna Itämeren yllä.

Fox Newsin mukaan venäläiskone kävi lähimmillään vain noin seitsemän metrin päässä yhdysvaltalaisista. Yhdysvaltalaiskoneen lentäjät ovat kertoneet, etteivät tunteneet oloaan uhatuksi. Tilannetta on kuvailtu kuitenkin epäammattimaiseksi.

Viime kesänä venäläishävittäjän kerrottiin käyneen erittäin lähellä amerikkalaista tiedustelukonetta Itämerellä. Tuolloin Su-27-hävittäjä oli lähimmillään vain viiden jalan eli runsaan puolentoista metrin päässä amerikkalaiskoneesta.

Lähteiden mukaan ohjuksilla varustettu hävittäjä oli tuolloin lähestynyt nopeasti amerikkalaista RC-135-tiedustelukonetta. Päästyään tiedustelukoneen rinnalle venäläiskoneen ohjaaja teki "provokatiivisia" lentoliikkeitä ja alkoi lentää epävakaasti, lähteet kertoivat.

Venäläiskoneet käyvät säännöllisesti tunnistamassa amerikkalaiskoneita Itämerellä. Erittäin lähellä lentäminen on kuitenkin epätavallista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.