Lähteet CNN:lle: Kushner luovuttanut dokumentteja Venäjä-tutkintaa johtavalle Muellerille

Uutiskanava CNN:n tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner on viime viikkoina luovuttanut dokumentteja Venäjä-tutkintaa johtavalle erikoissyyttäjä Robert Muellerille. Uutiskanava kertoo niin ikään lähdetietojensa pohjalta, että Muellerin tiimi on alkanut esittää todistajille kysymyksiä Kushnerin roolista liittovaltion poliisin FBI:n johdossa olleen James Comeyn erottamisessa.

Yhden tutkintaa uutiskanavalle kommentoineen lähteen mukaan Kushner luovutti asiakirjat vapaaehtoisesti. Lähteen mukaan Kushner on aiemmin luovuttanut samankaltaisia dokumentteja kongressin Venäjä-tutkijoille.

Mueller nimitettiin FBI:n Venäjä-tutkinnan johtoon Comeyn erottamisen jälkeen. Tutkinnan on uutisoitu keskittyvän Trumpin vaalikampanjan mahdollisiin Venäjä-kytköksiin sekä Trumpin mahdolliseen oikeuden estämiseen. 

Manafort ja Gates pysyvät kotiarestissa ainakin ensi viikkoon asti 

Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort ja tämän yhteistyökumppani Rick Gates pysyvät kotiarestissa ainakin ensi viikkoon asti, uutisoivat New York Times ja NBC News. Asiasta päätti torstaina yhdysvaltalaistuomari.

Manafortin asianajaja pyysi torstaina tuomarilta, että käytössä oleva seurantalaite otettaisiin pois käytöstä. Tuomari ei kuitenkaan suostunut tähän.

NBC Newsin mukaan sekä Manafortia että Gatesia pidetään silmällä seurantalaitteiden avulla.

Miehet määrättiin kotiarestiin maanantaina sen jälkeen, kun Mueller nosti heitä vastaan syytteet muun muassa rahanpesusta. Heidän vapauttamistaan kotiarestista käsitellään oikeudessa jälleen maanantaina.

Varsinainen oikeudenkäynti alkaa aikaisintaan huhtikuussa, NBC News kertoo.

Manafort ja Gates ovat kiistäneet kaikki syytteet. Syytekirjelmässä mainitut tapahtumat eivät liity Manafortin toimintaan vaalikampanjassa.

Venäjä-kytkösten tutkijat nostivat myös erillisen syytteen Trumpin vaalikampanjassa vapaaehtoisena toiminutta George Papadopoulosia vastaan. Papadopoulosin kerrottu myöntäneen valehdelleensa FBI:lle kampanjan aikaisista Venäjä-kytköksistään.