Lähteet CNN:lle: Terroristeilla mahdollisesti uusia tapoja piilottaa räjähteitä elektroniikkaan

Yhdysvaltain tiedustelupalvelut uskovat, että äärijärjestö Isis ja muut terrorijärjestöt ovat kehittäneet uusia keinoja piilottaa räjähteitä elektronisiin laitteisiin, kertoo uutiskanava CNN. Lähteiden mukaan epäiltyjen uusien keinojen avulla terroristit voivat kantaa mukanaan räjähteitä ilman, että ne huomataan joissakin lentokentillä yleisesti käytetyissä turvatarkastusmenetelmissä.

Tiedustelupalvelut epäilevät, että terroristit ovat saaneet käsiinsä turvatarkastuksiin käytettävää välineistöä. Niiden avulla terroristit olisivat voineet kokeilla, kuinka räjähteet voisi piilottaa mahdollisimman tehokkaasti esimerkiksi läppäreihin.

Yhdysvallat ja Britannia ovat aiemmin asettaneet kannettavien tietokoneiden ja elektronisten laitteiden kiellon lentokoneiden matkustamossa. Yhdysvallat on kieltänyt matkapuhelinta suuremmat laitteet suorilla lennoillaan Yhdysvaltoihin kymmeneltä lentokentältä ja seitsemästä Lähi-idän maasta sekä Turkista. Britannian kielto koskee viittä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maata sekä Turkkia.

CNN:n mukaan useiden viime kuukausien aikana asiasta kerätty tiedustelutieto oli suuressa roolissa presidentti Donald Trumpin hallinnon päätöksessä asettaa elektroniikkaa koskeva rajoitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.