Lavrov: Syyrian presidentti valmis neuvottelupöytään

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on valmis neuvotteluihin kaikkien osapuolten kanssa väkivallan lopettamiseksi, kertoo Damaskoksessa vieraileva Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Lavrovin mukaan Syyria on valmis etenemään asiassa Arabiliiton esittämän suunnitelman mukaan. Syyria myös suostuu Arabiliiton tarkkailuoperaation laajentamiseen ja jatkamiseen, Lavrov kertoi.

Venäjä ja Kiina estivät viikonvaihteessa Arabiliiton suunnitelmaan pohjautuvan päätöslauselman hyväksymisen YK:n turvallisuusneuvostossa.

Lavrovia lainanneen uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Syyrian presidentti Bashar al-Assad aikoo julkistaa pian ajankohdan uudesta perustuslaista pidettävälle kansanäänestykselle.

Samaan aikaan useat ulkomaat ovat kutsuneet lähettiläitään ainakin tilapäisesti pois Damaskoksesta. Näin ovat tehneet muun muassa Ranska, Italia ja Espanja.

Myös Persianlahden maat haluavat lähettiläänsä pois Syyriasta. Lisäksi Syyrian lähettiläitä kehotetaan palaamaan kotimaahansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Trump vei Hongkongilta erityisaseman: "Aluetta kohdellaan jatkossa kuin Manner-Kiinaa"

Israelissa tuhannet mielenosoittajat vaativat pääministeri Netanjahun eroa

Seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwell kiistää Epstein-rikostutkintaan liittyvät seksuaalirikokset

Ukraina epäileväinen Iranin arvioista: liian aikaista sanoa, että kone ammuttiin alas inhimillisen virheen vuoksi

Valko-Venäjällä on otettu kiinni yli 30 ihmistä – Minskissä osoitettiin mieltä, kun oppositioehdokasta ei päästetty ehdolle presidentinvaaleihi

Varoitus Britanniassa – koronan toinen aalto voi vaatia 120  000 henkeä

Kiina syyttää Hongkongin demokratialiikettä vallankumouksen lietsonnasta

Macron ajaa maskipakkoa julkisissa tiloissa – Ranskan kansallispäivän sotilasparaatista luovuttiin koronan takia

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Kuningatar Elisabet tiesi, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.