Lehti: Trumpin kampanjasta oltiin usein yhteydessä venäläistiedustelijoihin

Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan nykyisen presidentin Donald Trumpin kampanjatiimiläiset olivat usein yhteydessä venäläistiedustelijoihin, uutisoi The New York Times.

Lehden mukaan neljä nykyistä ja entistä yhdysvaltalaisviranomaista kertoo, että puhelutietojen mukaan Trumpin kampanjasta oltiin yhteydessä korkeisiin Venäjän tiedustelussa työskenteleviin tahoihin useasti vuoden aikana ennen vaalitulosta. Yhteydenotot tapahtuivat lehden mukaan samaan aikaan, kun viranomaiset saivat todisteita siitä, että Venäjä pyrki hakkeroimaan demokraattipuolueen kansallista komiteaa.

Väitettyjen yhteydenottojen sisällöstä ei ole tietoa. Tutkinta asiasta on lehden mukaan kesken.

Lehti nimesi jutussaan vain Trumpin kampanjapäällikkönä useita kuukausia toimineen, aiemmin Venäjällä ja Ukrainassa poliittisena konsulttina työskennelleen Paul Manafortin. Tämä kiistää olleensa tietoisesti yhteydessä venäläisvakoojiin.

- Tämä on absurdia, Manafort kommentoi lehdelle.

- Minulla ei ole aavistusta, mihin tämä viittaa. En ole koskaan tietoisesti puhunut venäläistiedustelijoille tai ollut osallisena mihinkään Venäjän hallintoon tai (presidentti Vladimir) Putinin hallitukseen tai mihinkään nyt tutkinnan alla olevaan, Manafort sanoi.

- Eivät nämä ihmiset kulje rintapielissään lappu, jossa lukee "olen Venäjän tiedustelusta", hän lisäsi.

Tammikuussa Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset raportoivat Venäjän sekaantuneen Yhdysvaltain vaaliprosessiin. Raportin mukaan syynä oli ainakin osittain Venäjän halu avittaa Trump voittamaan vaalit.