Libyan kapinalliset syyttävät Natoa ilmaiskusta

Libyan kapinalliset syyttävät sotilasliitto Natoa ilmaiskusta kapinallisten joukkoja vastaan. Kapinallisten mukaan Naton iskussa kapinallisten panssariajoneuvoja vastaan kuoli kolme ihmistä lähellä Bregan öljykaupunkia maan itäosassa.

Nato ilmoitti tänään selvittävänsä iskuväitteitä. Sotilasliitto korosti, että olosuhteet Libyassa ovat haastavat ja osapuolten tunnistaminen ajoittain vaikeaa.

- Bregan ja Aidabijan välisellä alueella, missä isku tapahtui, on taisteltu kiivaasti päiviä. Tilanne on epäselvä ja muuttuu jatkuvasti, ja sotilaskalustoa liikkuu kumpaankin suuntaan, Nato sanoo lausunnossaan.

Viime perjantaina yhdeksän kapinallista ja neljä siviiliä kuoli Naton hävittäjien pommituksessa lähellä Bregaa. Kapinalliset olivat ampuneet ilmaan juhliessaan, ja Naton hävittäjät vastasivat vihamieliseksi luulemaansa tulitukseen.

Sekä Nato että kapinalliset ovat valitelleet tapahtunutta.

Aiemmin tänään uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoi räjähdysten vavisuttaneen Tripolin laitamia samaan aikaan, kun sotilaskoneet lensivät kaupungin yli. Iskujen tekijästä ei ole vielä tietoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.