Liittouma aloitti maahyökkäyksen Jemeniin

Saudi-Arabian johtaman liittouman joukot ovat tehneet maahyökkäyksen Jemeniin. Armeijalähteiden mukaan hyökkäyksen ensimmäinen aalto on jo Adenin satamakaupungissa ja toinen on matkalla. Lähteet eivät kertoneet, kuinka paljon joukkoja on, vaan puhuivat "rajoitetusta määrästä".

Hyökkäyksen tarkoituksena on tukea maanpaossa olevaa presidentti Abdrabuh Mansur Hadia kannattavia taistelijoita Adenissa.

Liittouma on maaliskuun lopusta asti tehnyt ilmaiskuja Jemenin kapinallisia vastaan, mutta on tähän saakka pidättäytynyt maahyökkäyksistä.

Liittouma on käyttänyt rypäleaseita ilmaiskuissaan Jemenin kapinallisia vastaan, kertoi ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch sunnuntaina. Rypäleammuksilla tarkoitetaan ammuksia, joista irtoaa runsaasti tytärammuksia. Ne voivat jäädä laukeamattomina maastoon ja vaatia siviiliuhreja vielä vuosien jälkeen.

Järjestön keräämien tietojen mukaan rypäleammuksia on käytetty ainakin Saadassa Pohjois-Jemenissä.

Toistasataa maata on ratifioinut rypäleaseet kieltävän sopimuksen. Saudi-Arabia sen paremmin kuin rypäleaseet sille toimittanut Yhdysvallatkaan ei ole sopimusta allekirjoittanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.