Lontoon ja muun Euroopan pörssit aukesivat karvan verran plussalla brexit-äänestyksen jälkeen

Lontoon pörssin aamun kaupankäynti on alkanut aavistuksen verran plussan puolella eilisen brexit-äänestyksen jäljiltä. Sataa suuryritystä seuraava FTSE 100 -indeksi nousi 0,2 prosentin verran kaupankäynnin alettua.

Muualla Euroopassa Frankfurtin DAX 30 -indeksi ja Pariisin CAC 40 -indeksi kasvoivat molemmat puolikkaan prosentin verran aamun kaupankäynnissä.

Myös Helsingissä pörssi aukesi vakaana. OMX Helsinki -indeksi oli prosentin murto-osan vihreän puolella aamupäivällä ennen puolta yhtätoista.

Punnan kurssi on säilynyt vakaana keskiviikon valuuttamarkkinoilla tiistain heilahtelun jälkeen. Punnan kurssi kävi äänestyksen yhteydessä matalimmillaan kahteen vuoteen, mutta elpyi pian äänestyksen jälkeen.

Aasiassa punnan kurssi on ollut hieman matalammalla tasolla, mutta valuutta selvisi silti säikähdyksellä. Joidenkin analyytikkojen ennustama kurssisukellus on jäänyt toteutumatta.

Tänään keskiviikkona on tarkoitus järjestää pääministeri Theresa Mayn epäluottamuslauseäänestys Britannian parlamentissa. Brexit-sovun kaatumisesta huolimatta Mayn odotetaan voittavan äänestyksen.

Markkinat odottavatkin nyt sitä, pyytääkö May maaliskuun 29. päivälle suunnitellun EU-eron lykkäämistä uuden sopimuksen neuvottelemiseksi. Puhetta on myös uusien vaalien järjestämisestä ja uudesta brexit-kansanäänestyksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.