Mayn avustajakaksikko pakotettiin eroamaan

Britanniassa Theresa Mayn tärkeimmät neuvonantajat, Nick Timothy ja Fiona Hill, ovat eronneet. Timothy kertoi eronneensa jo eilen. Fionan erosta kertoi konservatiivien edustaja aikaisemmin tänään.

Timothyn mukaan hän on vastuussa vaaliohjelmasta, joka vei konservatiivit vaalitappioon toissapäivänä pidetyissä vaaleissa. Timothy sanoi kuitenkin, etteivät konservatiivit ole menettäneet kannatustaan.

– Huonon tuloksen syy ei ollut se, että Theresa Mayn ja konservatiivien kannatus olisi hävinnyt, vaan se, että työväenpuolueen kannatus yllättäen nousi, Timohthy kirjoitti konservatiivien verkkosivuilla.

Puoluelähteiden mukaan konservatiivien johto oli asettanut Timothyn ja Fionan erottamisen ehdoksi sille, että May voi jatkaa pääministerinä. Mayn viestintää aikaisemmin johtanut Katie Perrior hyökkäsi kovin sanoin kaksikkoa vastaan BBC:n haastattelussa.

– Niissä kokouksissa, joihin he osallistuivat ilmapiiri oli kamala. He eivät kunnioittaneet muita työntekijöitä, eivätkä edes ministerejä. Mielestäni pääministeri tarvitsee raskaissa neuvotteluissa, kuten brexitistä neuvoteltaessa, diplomaatteja, ei katutappelijoita, Perrior tykitti.

Konservatiivit menettivät vaaleissa enemmistönsä parlamentin alahuoneessa.