Media: Venäjän kohutankki sammui Punaiselle torille

Venäjän kohuttu panssarivaunu-uutuus Armata sammui torstaina Moskovan Punaisella torilla kesken voitonpäivän harjoituksen, uutisoi Gazeta.ru-sivusto.

Sammahdus tapahtui Leninin mausoleumin kohdalla.

Gazeta.run mukaan kuuluttaja selitti seisauksen olleen suunniteltu. Tarkoitus olisi ollut osoittaa havainnollisesti, miten vaunu voidaan evakuoida. Gazeta.ru:n tietojen mukaan vaunu kuitenkin todella sammui omia aikojaan. Vaunun sai uudelleen liikkeelle tehtaan koekuljettaja.

Sivuston haastattelema nimetön lähde pitää mahdollisena, että syy löytyy ihmisistä. Onkin mahdollista, että vaunun miehistö vaihdetaan.

Armata T-14 on yksi voitonpäivän paraatin aseuutuuksista. Paraati järjestetään lauantaina, mutta sitä on jo harjoiteltu päiväkausia.

Gazeta-ru-sivuston haastattelema asiantuntija katsoo, että panssarivaunuylpeyden sammumisen syyt on selvitettävä tarkoin.

- Voi olla, että syy löytyy puolustusministeriöstä tai teollisuudesta. Voi olla, että jokin osa on huonolaatuinen, mutta on myös mahdollista, että henkilöstö ei ole toiminut oikein, sanoo sotatieteiden tohtori Konstantin Sivkov.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.