Medialta kylmää kyytiä Maylle: "Parlamentin on kaapattava valta zombi-pääministeriltä, zombi-kabinetilta ja zombi-oppositiolta"

Nöyryytetty ja tyrmätty. Nämä sanat toistuivat tunnetuimpien brittilehtien otsikoissa sen jälkeen, kun Britannian parlamentti hylkäsi brexit-sopimuksen selvin luvuin. Brittilehtien mukaan maan pääministerin Theresa Mayn valta on huvennut tyrmäävän äänestystuloksen ja keskiviikkoisen luottamusäänestyksen takia.

–  Mayta nöyryytettiin 230 äänellä, Daily Mirror kirjoitti.

Daily Mailin mukaan häviö jätti Mayn vallan hiuskarvan varaan. Tyrmäävä tulos uhkaa syöstä brexitin kaaokseen, lehti kirjoittaa. Sunin mukaan häviö on pahin demokratian historian aikana ja heijastelee sitä, ettei May koskaan saa tarpeeksi tukea strategialleen.

–  Nöyryytys pääministerille, kun parlamentin jäsenet selvästi hylkäsivät sopimuksen ja työväenpuolue nosti pöydälle epäluottamusäänestyksen, Daily Telegraph puolestaan kirjoitti.

"Puhe kuin homeinen kuntosalisukka"

Daily Telegraphin satiirikirjoittaja Michael Deacon kirjoitti äänestyksen olleen samanlainen tilanne kuin se, että Agatha Christien Neiti Marple olisi ratkaissut murhan kirjan puolessa välissä ja loppuajan tämä olisi viettänyt puuhailemassa puutarhassa.

Hänen mukaansa May onnistui vastoin odotuksia tekemään historiallisesta tapahtumasta antikliimaksin.

Deacon kuvaili Mayn puhetta homeiseksi kuntosalisukaksi. Deaconin mukaan May kuulosti yhtä uskottavalta kuin äiti, joka vaatii lapsiaan syömään kaalinsa tai menemään nukkumaan nälkäisenä.

Timesin kolumnisti Matthew Parrisin mukaan parlamentin vanhimpien jäsenten pitäisi ottaa brexit-prosessi haltuunsa.

–  Hallituksessa tai oppositiossa ei ole sellaista johtajuutta, jolla voitaisiin viedä tämä sotku lävitse, hän kirjoittaa.

Parrisin mukaan Maylla ei ole salaista strategiaa eikä May tiedä, mitä tehdä.

–  Pitää tehdä se johtopäätös... että parlamentin on kaapattava valta zombi-pääministeriltä, zombi-kabinetilta ja zombi-oppositiolta.