Melania Trump nautti keskustelustaan Jenni Haukion kanssa

Rouva Jenni Haukion ja rouva Melania Trumpin päiväohjelma oli yksiä ennakkoon mielenkiintoa herättäneistä yksityiskohdista Helsingin maanantaisen huippukokouksen tiimoilta.

Puolisot tapasivat aamiaistapaamisella, kun Haukio oli vastaanottamassa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia ja tämän puolisoa Melania Trumpia Mäntyniemessä puolisonsa, presidentti Sauli Niinistön rinnalla. Haukio oli pukeutunut helteisena päivänä lyhythihaiseen kukkamekkoon ja Melania Trump puolestaan keltaiseen, polvipituiseen takkimekkoon. Virka-asunnolla jaettujen kättelyiden jälkeen presidenttiparit siirtyivät parvekkeelle, jossa he keskustelivat ennen siirtymistään sisätiloihin.

Haukio ja Melania Trump ennättivät myös kahdenkeskiseen keskusteluun, joka presidentin kanslian mukaan käsitteli Suomen vahvuuksia hyvinvointiyhteiskuntana. Muita puheenaiheita olivat muun muassa lasten ja nuorten hyvinvointi, rouva Trumpin Be Best -kampanja, Haukion toiminta Unicefin suojelijana ja pakolaislasten tilannetta käsittelevä Pieniä tarinoita -kampanja. Presidentin puolisona Melania Trump on pitänyt yllä lasten asioita ja ottanut kantaa etenkin nuoria koskeviin asioihin ja verkkokiusaamiseen.

 

Keskusteluhetki sujui mitä ilmeisimmin hyvin, sillä rouva Trump kertoi pian aamuisen tapaamisen jälkeen Twitterissä, että hän nautti keskustelustaan Haukion kanssa. Hänen mukaansa se koski erilaisia ongelmia, joita Yhdysvallat ja Suomi kohtaavat.

Ennen huippukokousta spekuloitiin, minkälaista ohjelmaa rouva Trumpille järjestetään Helsingissä. Arvailuissa oli muun muassa, että Haukio voisi viedä Trumpin Kansallismuseoon tai esimerkiksi lastensairaaloihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Putin: Venäjältä konkreettinen ehdotus ydinasesulusta USA:lle – Trump: Maidemme suhde muuttui neljä tuntia sitten

Kadunvaltausta suunnitelleet kiinni presidenttisaattueiden reitiltä

"Tehdään ihmisoikeuksista mahtavia" – Suomi osoitti mieltään visuaalisesti, katso kuvasarja

Trump ennen työlounasta: Erittäin hyvä alku

Putin ja Trump aloittivat tapaamisensa: "Puhumme yhteisestä ystävästämme presidentti Xistä"

"Vastustan kaikkea, mitä hän edustaa" – Trumpia ja Putinia vastustava joukko kokoontumassa Kaisaniemeen, paikalla satakunta ihmistä

Melania Trump ja Jenni Haukio keskustelivat maidensa kohtaamista vaikeuksista – "Nautin keskustelustamme"

Helsinki on tänään maailmalla mediahuomion keskipisteessä – Fox News kehui Helsinkiä kauniiksi, mutta kirjoitti Niinistön tittelin väärin

Orpo Trump–Putin-tapaamisesta: Maailma tarvitsee lisää kansainvälisiä sopimuksia, ei vähemmän

Trump Niinistölle: "Nautin seurastanne Nato-kokouksessa ja arvostan tukeanne"