Merkel: Brexitistä vielä aikaa neuvotella

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo, että osapuolilla on vielä aikaa neuvotella Britannian EU-erosta. Merkelin mukaan nyt odotetaan, mitä pääministeri Theresa May ehdottaa.

– Uskomme, että brittiosapuolen tehtävä on ilmoittaa, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Hän pahoitteli sitä, että brittiparlamentin alahuone eilen hylkäsi tarjolla olleen brexit-sopimuksen. Merkelin mukaan päätös aiheuttaa varmasti vahinkoa, mutta EU yrittää parhaansa mukaan rajoittaa sitä.

– Tämän vuoksi tietysti jatkamme hallitun ratkaisun etsimistä, mutta varaudumme myös siihen, ettei sellaista ratkaisua löydy.

Saksan ulkoministeri: ei syytä lykätä brexitiä

Saksan ulkoministeri Heiko Maas ei näe syytä Britannian EU-eron lykkäämiselle. Maas kommentoi Britannian parlamentin EU-äänestystä saksalaisella radiokanavalla.

Maasin mielestä lykkäykselle olisi perusteita, jos olisi näkyvissä joku tie brittien ja EU:n sopimukseen. Tällaiselle ei kuitenkaan ole Maasin tulkinnan mukaan enemmistön tukea Britannian parlamentissa.

Britannian EU-eron on määrä tulla voimaan 29. maaliskuuta.

Maas huomauttaa, että tarjolla ollut sopimus on kompromissi.

– Jos enemmän olisi voitu tarjota, se olisi tehty jo viikkoja sitten, Maas kommentoi.

Ranskan Eurooppa-ministerikin epäilee lykkäyksen järkeä

Samoilla linjoilla Saksan ulkoministerin kanssa on Ranskan Eurooppa-ministeri Nathalie Loiseau.

– Sopimusta ei voi katsoa uudelleen, hän kommentoi ranskalaisradiolle.

Loiseau pitää lykkäystä periaatteessa mahdollisena, mutta brittien olisi pyydettävä sitä ja kaikkien EU-maiden pitäisi se hyväksyä. Hän kuitenkin on epäileväinen.

– Mutta kuinka pitkäksi aikaa ja minkä vuoksi? Jos he haluavat kertoa meille tarvitsevansa lisää myönnytyksiä, asia käy monimutkaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.