Mielenilmaukset maahanmuuton puolesta ja vastaan päättyivät rauhallisesti Chemnitzissä

Saksassa mielenilmaukset liittokansleri Angela Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan ja sen puolesta päättyivät rauhallisissa merkeissä lauantaina.

Poliisin mukaan Chemnitzin kaupungissa pidetyt mielenosoitukset saivat 8  000 ihmistä kaduille.

Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan marssi noin 4  500 mielenosoittajaa, maahanmuuttopolitiikan tueksi 3  500 ihmistä. Maahanmuuttoa vastustamassa nähtiin muun muassa äärioikeistolaisen Pegida-liikkeen ja maahanmuuttovastaisen AfD  -puolueen kannattajia. Jännite maahanmuuttoa vastustavien ja kannattavien ryhmittymien välillä oli illan aikana kouriintuntuva.

Hallitus antoi tukensa Merkelin politiikkaa kannattaneelle mielenosoitukselle. Ulkoministeri Heiko Maas muistutti Twitterissä, että toisen maailmansodan alkamisesta on 79 vuotta.

"Saksa aiheutti uskomatonta kärsimystä Euroopassa. Jos ihmiset taas marssivat kaduilla natsitervehdyksiä tehden, historiamme pakottaa meitä  päättäväisesti puolustamaan demokratiaa", hän kirjoitti.

Protestit seuraavat rasistisen väkivallan vyöryä, joka lähti liikkeelle kuolemaan johtaneesta puukotuksesta. Tekijöiksi epäillään 22-vuotiasta irakilaista ja 23-vuotiasta syyrialaista miestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.