Missä viipyy Suomi second? Eurooppa ottaa ilon irti Trumpin Amerikka ensin -videosta

Kuka voisi olla se toinen? Kaikki haluavat.

Eurooppalaiset satiiriohjelmat ottavat nyt kaiken irti Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin videosta, jossa hän julisti Amerikan tulevan ensin: America first. Kyllä, ymmärrämme sen hyvin, mutta voisimmeko olla se toinen?

Hollantilaiset ennättivät ensin, nyt kisassa ovat jo Saksa, Sveitsi, Tanska, Belgia, Portugali ja Liettua. Suomi puuttuu joukosta, mutta tilaa on vielä.

Ilmiöstä kertoi Mashable-verkkosivusto, mutta moni suomalainenkin on jo ennättänyt ihastella muiden maiden videoita. Yksi puuttuu kuitenkin joukosta: milloin saamme Suomi second -videon?

Esimerkiksi Sveitsi haluaa olla se toinen, koska heillä on kaikkein paras lippu. Iso plussa.

Sveitsi on myös todella turvallinen, yhtään meksikolaista ei ole missään. Syrjinnän suhteen Sveitsi myös kunnostautuu, antoihan se naisille äänioikeuden vasta 1971. Joillakin alueilla vasta 1990.

Entäpä sitten Tanska. Vaikka pienen merenneidon nimi on pieni, se on oikeasti iso. Todella iso.

Saksa puolestaan on isännöinyt kahta maailmansotaa viimeisen sadan vuoden aikana. Heillä on ollut maailman parhaat maailman sodat, jotka he molemmat voittivat todella isosti. Ja jos joku muuta väittää, niin se on valeuutinen.

Belgia hehkuttaa Abba-yhtyettä, joka on kuuluisin belgialainen yhtye koko maan historiassa. No, hehän ovat ruotsalaisia, mutta vaihtoehtoisten faktojen mukaan belgialaisia. Eikö?

Videot alkavat aina samalla tavalla: This is a message from the government of Switzerland. Tai government of Netherlands. Tai government of Portugal. Sveitsin videon takana on satiirinen tv-ohjelma nimeltä Deville Late Night's, Saksassa puolestaan TV2:n Natholdet, Portugalissa 5meianoite.

Nyt odotamme vain suomalaisten satiiriohjelmien tarttuvan aiheeseen.

Katso videoita esimerkiksi Mashable.comissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.