Muellerin Venäjä-tutkinta on valmis – oikeusministeri lupaa kertoa kongressille tutkinnan sisällöstä lähipäivinä

Yhdysvalloissa erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinta on valmistunut, kertovat useat mediat.

Mueller on luovuttanut luottamuksellisen raportin tutkinnasta Yhdysvaltojen oikeusministerille William Barrille, kirjoittaa muun muassa Washington Post. Barrin ei tarvitse julkistaa raporttia, mutta hänen on tehtävä siitä tiivistelmä kongressille.

Mueller on tutkinut Trumpin kampanjakoneiston ja Venäjän epäiltyjä yhteyksiä vuoden 2016 presidentinvaaleissa. Pitkään jatkuneen tutkinnan tulokset voivat vaikuttaa merkittävästi Trumpin asemaan.

Yhdysvaltojen oikeusministeriö on ilmoittanut kongressille vastaanottaneensa Muellerin raportin, mutta ei kuvannut sen sisältöä. Barrin odotetaan toimittavan tiivistelmän kongressiedustajille lähipäivinä.

–  Voi olla, että pystyn kertomaan teille erikoissyyttäjän olennaisimmista johtopäätöksistä jo tänä viikonloppuna, Barr kertoi kongressin oikeusvaliokuntien johtajille lähettämässään kirjeessä.

Barr toisti aiemman lausuntonsa siitä, että hän aikoo olla asiassa "niin avoin kuin mahdollista". Etenkin demokraattiedustajat ovat olleet tyytymättömiä Barrin lupaukseen ja vaatineet äänekkäästi Muellerin koko raportin julkistamista.

Muellerin tutkinta on johtanut 34 henkilön rikossyytteisiin. Osa syytetyistä on Trumpin entisiä avustajia tai muuta lähipiiriä.

Trump on toistuvasti arvostellut tutkintaa ja syyttänyt sitä "noitavainoksi".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.