Muutokset Syyria-lauselmaan eivät riitä Venäjälle

Venäjä ei edelleenkään tue Arabiliiton ja länsimaiden ajamaa Syyria-päätöslauselmaa YK:ssa. Uutistoimisto Interfaxin lainaama apulaisulkoministeri Gennadi Gatilov sanoi päätöslauselmaan tehtyjen muutosten vastaavan osaan Venäjän huolenaiheista.

- Se ei ole kuitenkaan tarpeeksi, jotta voisimme tukea päätöslauselmaa tässä muodossa, uutistoimisto lainasi Gatilovia perjantaina.

Uudessa tekstiluonnoksessa ei esimerkiksi enää arvostella aseiden myymistä Syyriaan. Venäjä on ollut Syyrian tärkein asetoimittaja.

Gatilovin muotoilu jättää auki mahdollisuuden, että Venäjä ei käyttäisi veto-oikeutta turvaneuvostossa vaan pidättäytyisi äänestämästä - kuten se teki ennen Libyan sotaa.

YK:n turvallisuusneuvosto ei ole kertaakaan ottanut kantaa Syyrian kriisiin, joka on kohta kestänyt vuoden. Väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 5 000 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

BBC: Valkovenäläisen öljynjalostamon työntekijät liittyivät lakkoon, 18 työntekijää pidätetty

Afganistanissa on aloitettu 400 taleban-vangin vapauttaminen

EU:n ulkoministerit järjestävät ylimääräisen kokouksen jännitteistä maailmalla – asialistalla muun muassa Valko-Venäjän tilanne

Yhdysvaltalaissuurlähettiläs: Israel ei ole hylännyt suunnitelmiaan liittää osia palestiinalaisalueista itseensä – Trumpin mukaan suunnitelma ei ole juuri nyt pöydällä

Uudessa-Seelannissa koronatartunnat levisivät Aucklandin keskittymästä kaupungin ulkopuolelle

Libanon julisti Beirutiin kahden viikon poikkeustilan – ihmisoikeusjärjestö pelkää mielenosoitusten tukahduttamista

Valkovenäläismies STT:lle: Valtion median toimittajat irtisanoutuvat ja tehtaat lakkoilevat historiallisessa protestiliikkeessä Valko-Venäjällä

Presidentti Trumpin yllätysilmoitus: Israel ja Arabiemiraatit sopivat suhteidensa normalisoimisesta

Ranska lisäsi sotilasvoimaansa Välimerellä Kreikan ja Turkin kiistelyn takia

Tutkimus: Koronaa on yritetty hoitaa esimerkiksi metanolilla ja kamelin virtsalla – yli 800 ihmistä kuollut ja tuhansia joutunut hoitoon alkuvuonna väärän tiedon takia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.