NYT: Facebook on hyllyttänyt kymmeniä tuhansia sovelluksia Cambridge Analytica -kohun jälkeen

Sosiaalisen median jätin Facebookin tietosuojaongelmat saattavat olla paljon laajempia kuin yritys on aiemmin kertonut. Asiasta uutisoi muun muassa New York Times.

Yhtiö kertoi perjantaina, että se on hyllyttänyt kymmeniä tuhansia sovelluksia. Hyllytettyjen joukossa on myös sellaisia sovelluksia, jotka saattavat kerätä Facebook-käyttäjien henkilökohtaisia tietoja sopimattomalla tavalla.

Aiemmin yritys on kertonut hyllyttäneensä vain 400 sovellusta.

Uudet tiedot käyvät ilmi oikeuden papereista, jotka avattiin perjantaina Massachusettsin osavaltion oikeusistuimessa.

Uutta tietoa oikeuden papereista

Facebook alkoi tutkia kolmannen osapuolten sovellusten käytäntöjä sen jälkeen, kun paljastui, että se oli luovuttanut jopa 87 miljoonan käyttäjän tietoja luvatta data-analyysiyhtiö Cambridge Analyticalle. Yritys myi palvelujaan muun muassa Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vaalikampanjalle.

Sittemmin on paljastunut, että Facebook on saattanut jakaa liikekumppanien ja mainostajien kanssa käyttäjien yksityisiä tietoja enemmän kuin se on kertonut julkisuuteen. Eri viranomaiset tutkivat Facebookin toimia ahkerasti.

Nyt julkaistuista oikeuden papereista käy ilmi, että Facebook on hyllyttänyt 69  000 sovellusta. Suurin osa näistä on sellaisia, joiden kehittäjät eivät ole suostuneet yhteistyöhön Facebookin kanssa yrityksen käynnistämän tutkinnan aikana. Kuitenkin peräti 10  000 poistettuun sovellukseen liittyy riski käyttäjien henkilötietojen väärinkäytöstä.

Facebook on maailman suurin sosiaalisen median palvelu. Sillä on tietoja yli kahdesta miljardista käyttäjästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.