Naton pääsihteeri tukee Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan iskuja Syyriaan

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo tukevansa Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan tekemiä iskuja Syyriaan. Hänen mukaansa iskut vähentävät Syyrian presidentin Bashar al-Assadin kykyä vahingoittaa kemiallisilla aseilla Syyrian kansalaisia.

Kansalaisjärjestöt ovat kertoneet kymmenien siviilien kuolleen kloorikaasuiskuksi epäiltyyn iskuun Syyriassa Duman kaupungissa. Länsimaat syyttävät iskusta Syyrian hallintoa, joka kiistää syytökset.

Al-Assadin hallitusta on syytetty toistuvasti kemiallisten aseiden käytöstä omia kansalaisiaan vastaan, muun muassa sariini-iskusta vuosi sitten.

Stoltenbergin mukaan Syyrian hallinnon kemiallisten aseiden käyttö on selkeä rikkomus kansainvälisiä normeja ja sopimuksia vastaan. Hänen mukaansa Nato katsoo kemiallisten aseiden käytön kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden uhaksi.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan länsi on valmistautunut iskemään uudelleen, jos Syyria tekee uuden kaasuiskun. Pentagon kertoi noin kello viisi aamulla Suomen aikaa, että isku oli tällä erää ohi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.