Natsit heittelivät paukkuja päin USA:n Tukholman-lähetystöä – yksi loukkaantui

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) jäsenet ovat heitelleet paukkuja Yhdysvaltojen suurlähetystön alueelle Tukholmassa, kirjoittaa äärioikeistoa seuraava ruotsalainen Expo-lehti. Lehden mukaan yksi lähetystön virkamies sai lieviä kuulovaurioita sunnuntaina tapahtuneessa välikohtauksessa. Yksi vastarintaliikkeen jäsenistä pidätettiin.

Uusnatsijärjestö kirjoittaa verkkosivuillaan, että kyseessä oli vastalause Yhdysvaltojen Syyriassa suorittamille ilmaiskuille. Järjestön maailmankatsomuksessa Yhdysvallat on osa maailmanlaajuista juutalaista salaliittoa. Järjestön mukaan se on "pommittanut" Yhdysvaltoja.

Tukholman poliisi vahvistaa, että yksi henkilö on pidätetty, mutta ei muuten kommentoi tapahtumaa, koska sen kohteena oli suurlähetystö. Miestä epäillään pahoinpitelystä. Rikosnimike voi poliisin mukaan vielä muuttua, koska suurlähetystön aitauksen sisäpuolella sijaitsevaa aluetta pidetään ulkomaana.

Pidätetty 21-vuotias mies on Expon mukaan tuomittu useista väkivaltarikoksista.

Yhdysvaltojen suurlähetystö vahvisti välikohtauksen tapahtuneen, mutta ei muuten kommentoinut tapahtumaa tai lähetystövirkailijan vointia ja viittasi meneillään olevaan poliisitutkintaan.

Pohjoismainen vastarintaliike toimii Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.