New York Times: Trumpin ex-kampanjapäällikkö syytteeseen Venäjä-tutkinnassa

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort joutuu syytteeseen Venäjä-tutkinnassa, kertoo sanomalehti New York Times.

Syytteiden sisältö ei ole vielä tiedossa. Erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtama tutkinta on keskittynyt Trumpin kampanjan mahdollisiin Venäjä-kytköksiin.

Manafort erosi Trumpin kampanjapäällikön paikalta elokuussa 2016. Ennen sitä hänen oli uutisoitu saaneen pimeästi miljoonia dollareita Ukrainan ex-presidentin Viktor Janukovitshin puolueelta. Häntä on tutkittu muun muassa rahanpesusta ja verorikoksista.

Lehden tietojen mukaan syytteen on saamassa myös Manafortin entinen liikekumppani Rick Gates. New York Timesin mukaan Gatesin nimi esiintyy asiakirjoissa, jotka liittyvät Manafortin Kyprokselle perustamiin yhtiöihin, joiden kautta hän vastaanotti maksuja poliitikoilta ja liikemiehiltä Itä-Euroopassa.

 

Trump mekasti taas Twitterissä

 

Uutiskanava CNN kertoi lauantaina, että tutkinnassa oli nostettu ensimmäiset syytteet, mutta tiedossa ei ollut, ketä vastaan.

CNN:n uutisen jälkeen Trump julkaisi useita vihaisia Twitter-viestejä. Tviiteissään presidentti muun muassa kutsui Venäjä-tutkintaa jälleen noitajahdiksi sekä nosti taas esiin presidentinvaalikampanjan aikaisen kohun demokraattiehdokas Hillary Clintonin sähköposteista.

Valkoisen talon asianajaja Ty Cobb sanoi lauantaina, ettei presidentti ole huolissaan siitä, mitä Manafort voisi kertoa.

– Presidentti ei ole huolissaan mistään vaikutuksista kampanjaansa tai Valkoiseen taloon, Cobb sanoi New York Timesin haastattelussa.

Media: Manafort ilmoitti oikeudessa olevansa syytön

Valkoisen talon tiedottaja: Presidentti ei aio erottaa Muelleriä

Trump: Syytteissä kyse Manafortin kampanjatyötä edeltävistä ajoista

Trump raivostui syytteiden nostosta: "Noitajahti"