New York Timesin lähteet: Trumpin ex-neuvonantajan lakimiesten ilmoitus herätti epäilyjä Venäjä-tutkinnan kelkkaan hyppäämisestä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin arvioidaan mahdollisesti ryhtyvän yhteistyöhön Venäjä-tutkintaa johtavan erikoissyyttäjä Robert Muellerin kanssa. Yhdysvaltalaismedian epäilyt asiasta perustuvat New York Timesin lähdetietoihin, joiden mukaan Flynnin lakimiehet ovat hiljattain ilmoittaneet Trumpin lakimiehille, etteivät he enää voi keskustella Muellerin tutkinnasta heidän kanssaan.

Sekä Flynnin että Trumpin asianajajat ovat kieltäytyneet kommentoimasta lehden tietoja.

 

Flynn erosi jäätyään kiinni keskusteluistaan Venäjän suurlähettilään kanssa

 

Tähän asti sekä Trumpin että Flynnin lakitiimi ovat jakaneet Muellerin tutkintaa koskevia tietoja keskenään. New York Timesin neljän asiaa lähellä olevan lähteen mukaan kyseinen yhteistyö on nyt kuitenkin lopetettu. Puolustusasianajajien on lopetettava tiedon jakaminen, jos olemassa on eturistiriidan mahdollisuus.

Ilmoitus ei kuitenkaan suoraan tarkoita yhteistyötä Flynnin ja Muellerin välillä. Toisinaan asianajajat saattavat lopettaa tiedon jakamisen esimerkiksi siinä vaiheessa, kun he alkavat neuvotella syyttäjien kanssa. Arvioiden mukaan on kuitenkin hyvin mahdollista, että Flynnin ja Muellerin yhteistyöstä käydään ainakin neuvotteluja.

Flynn erosi turvallisuusneuvonantajan tehtävästään vuoden alussa jäätyään kiinni Venäjän suurlähettilään kanssa käytyjen keskustelujen peittelystä. Myös Flynnin poika on Venäjä-tutkinnan kohteena. Michael G. Flynniä koskeva tutkinta keskittyy ainakin osittain hänen työhönsä isänsä lobbausfirmassa.

Muellerin tutkinnassa pyritään selvittämään, puuttuiko Venäjä Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin sekä Trumpin kampanjan yhteyksiä Venäjään.