Norjalaisten ongelma: Vesissä on nyt liikaa kalaa

Öljyllä rikastuneet norjalaiset painiskelevat jälleen uuden, juuri heille sopivan ongelman parissa: maan järvissä on aivan liikaa kaloja.

- Joissakin järvissä olemme joutuneet käyttämään suuria verkkoja. Niillä saamme järvistä pois niin paljon ahvenia ja taimenia kuin mahdollista, sanoo Norjan suurimman maa-alueiden omistajan Statskogin edustaja Frode Knutzen Midtlund Nordland-lehdessä.

Midtlundin mukaan kalakantojen huima kasvu kertoo myös siitä, että järvissä on liian vähän suuria petokaloja, eli ekosysteemi on epätasapainossa. Staskog on yrittänyt saada lisää kalastajia apajille nostamalla ilmaisen kalastuksen ikärajaa 16:sta 20:een vuoteen.

- Nyt kun lähtee järvelle kalaan ja ottaa mukaan paistinpannun, suolaa ja pippuria, niin luvassa on fantastinen elämys, ylisti puolestaan Statskogin Torkel Skoglund VG-lehden haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Mauritiuksen öljykatastrofi uhkaa pahentua, karille ajanut laiva hajoamassa

Suomalaistutkija odottaa mielenosoitusten jatkuvan Valko-Venäjällä: "Jotain suurta on tapahtumassa"

Taleban sanoi olevansa valmis neuvotteluihin aselevosta, kunhan vangit saadaan vapaaksi

Yhdysvaltain terveysministeri tapasi Taiwanin presidentin – poikkeuksellinen vierailu on suututtanut Kiinan

Kahdeksan ihmistä kuollut asemiesten iskussa Nigerissä – joukossa ranskalaisia avustustyöntekijöitä

Mediamoguli Jimmy Lai on pidätetty Hongkongissa uuden turvallisuuslain nojalla – epäillään juonitelleen ulkovaltojen kanssa

Koronaviruksen toinen aalto edelleen tuhoisa Victoriassa Australiassa –  Perussa ainakin kolme alkuperäisväestön edustajaa kuollut koronapandemiaan liittyvässä yhteenotossa

Valko-Venäjällä rajuja vaaliprotesteja – opposition ehdokas pitää itseään voittajana ja vaatii vallanvaihtoa

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.