Norjan poliisi aloittamassa uutta etsintäoperaatiota vuoristoon kadonneiden suomalaisten löytämiseksi

Norjassa Tromssan poliisi suunnittelee uutta etsintäoperaatiota vuoristoalueella kadonneiden suomalaisten löytämiseksi. Poliisin on määrä aloittaa operaation suunnittelupalaveri kello yhdeksältä Suomen aikaa.

Eilinen etsintäoperaatio keskeytettiin yöllä lumivyöryvaaran ja huonon näkyvyyden vuoksi.

Kolme suomalaista miestä ja ruotsalaisnainen ovat kateissa Tromssan läänin vuoristoalueella Pohjois-Norjassa.

Nelikko nähtiin viimeksi keskiviikkona iltapäivällä, jolloin he olivat matkalla Blåbärfjelletin 1 440 metrin korkeudella olevalle huipulle. Ryhmän viides jäsen, ruotsalaismies, hälytti apua, kun hän ei tavoittanut ystäviään kännykällään.

Alueella on ollut useita lumivyöryjä. Poliisin mukaan nelikon katoamisalueella on ollut suuri lumivyöry, joka oli 300 metriä leveä ja 500–600 metriä pitkä.

– Emme ole varmoja, mutta pelkäämme, että vyöry on vienyt heidät mukanaan. Heidän olisi pitänyt palata jo kauan sitten, sanoi tutkintaa paikan päällä johtanut John-Kåre Granheim Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle illalla.

Granheimin mukaan paikan päällä on havaittu hiihtojälkiä, jotka johtavat vyöryalueelle, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole löydetty jälkiä sieltä pois. Viranomaiset kuitenkin korostavat, että ei ole täyttä varmuutta siitä, että kadonneet ovat joutuneet vyöryn alle.

Alueella ei poliisin mukaan ole mökkejä tai autiotupia, joihin seurue olisi voinut hakeutua suojaan.

Etsinnöissä on avustanut ambulanssihelikopteri Pohjois-Norjan yliopistosairaalasta ja pelastushelikopteri Finnmarkista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.