Oikeistoleiriltä kaksijakoinen vastaanotto Trumpin hieromaan välirauhaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin väliaikaisratkaisu liittovaltion hallinnon sulkukiistassa on saanut kaksijakoisen vastaanoton Yhdysvaltain oikeistolta.

Trump ilmoitti perjantaina avaavansa hallinnon helmikuun 15. päivään asti. Tänä aikana neuvottelijat yrittävät löytää sovun laajemmasta rajaturvallisuutta ja siirtolaisuutta käsittelevästä paketista. Trumpin esitys hyväksyttiin perjantaina kongressissa, ja presidentti allekirjoitti sen myöhään samana iltana.

Tilapäinen sopu ei pidä sisällään päätöstä muurirahoista. Trump uhkasikin sulkea hallinnon uudelleen 15. helmikuuta, jos rahoja ei ala kuulua. Trump sanoi myös olevansa valmis toiseen vaihtoehtoon, joka olisi hätätila.

Washington Post kirjoittaa, että oikeistoleiristä esimerkiksi Drudge Report -verkkosivu tiivisti presidentin ilmoituksen ytimekkäästi. "EI MUURIRAHOJA", otsikko kirkui punaisella fontilla.

Äärioikeistolainen Breitbart-uutissivusto käytti myös iskevää tyyliä: "Hallinto auki...Ja raja...EI MUURIA."

Breitbart kirjoitti, että "Valkoinen talo antoi lopulta periksi demokraattien vaatimuksille huolimatta lukuisista Trumpin vakuutteluista".

–  Hyviä uutisia George Herbert Walker Bushille: Hän ei ole enää kaikkien aikojen suurin nynny, joka on palvellut Yhdysvaltojen presidenttinä, poliittinen kommentaattori Ann Coulter puolestaan tviittasi.

"On presidentti Trump, ei presidentti Pelosia"

Presidentin puolustajista äänessä oli erityisesti hänen suosikkikanavansa väkeä. Fox Newsin Sean Hannity sanoi radio-ohjelmassaan, että vasemmistomedian mielestä kyseessä on edustajainhuoneen puhemiehen, demokraattien Nancy Pelosin voitto.

–  Jotkut teistä sanovat, että hän (Trump) ei saanut rahaa muuriin. Ei saanutkaan, mutta saa kyllä vielä, Hannity julisti.

Fox Newsin Jesse Watters puolestaan sanoi, että Trump hävisi taistelun, joten hänen täytyy voittaa sota.

Silti kaikki eivät Foxillakaan pitäneet Trumpin ratkaisusta. Fox Nationin Tomi Lahren tviittasi, että presidentti "antoi Pelosin kävellä hänen ylitseen".

–  On presidentti Trump, ei presidentti Pelosia. Toimi sen mukaisesti, Lahren patisti.

Liittovaltion hallinnon sulku ehti kestää viisi viikkoa. Yli 800  000 työntekijää, jotka normaalisti saavat palkkansa aina kahden viikon välein, ovat olleet ilman palkkaa. Rahattomuus on suistanut monet perheet kriisin partaalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yhdysvaltain liittovaltion hallinto avattiin ainakin tilapäisesti – Trump uhkasi uudella sululla, jos muurirahoja ei tule