Pariisin pormestari: Notre Damen aarteita pelastettiin liekkien keskeltä ihmisketjua pitkin

Pariisissa Notre Damen katedraalista on pelastettu useita mittaamattoman arvokkaita uskonnollisia esineitä ja taideaarteita, kertoo Pariisin pormestari Anne Hidalgo Twitterissä.

 

Pormestari kirjoittaa, että palomiehet, poliisit ja kaupungin virkamiehet muodostivat ihmisketjun, jota pitkin esineitä pelastettiin palavasta kirkosta. Ulos saatiin muun muassa katolisille erittäin tärkeä La couronne d'épines -orjantappurakruunu, joka on pormestarin mukaan nyt turvallisessa paikassa. Lisäksi turvassa on Ranskan kuninkaan käyttämä viitta 1200-luvulta.

Pormestari oli liittänyt tviittiinsä kuvan, jossa näkyy kirkosta pelastettuja esineitä paketoituna muoviin. Toistaiseksi on epäselvää, minkä verran kirkosta on kaiken kaikkiaan saatu pelastettua esineitä ja taidetta.

Pariisin pelastuslaitoksen päällikön Jean-Claude Gallet'n mukaan palomiehet työskentelivät lujasti suojatakseen kirkon peräosan, jossa valtaosa arvokkaista esineistä sijaitsee. Hän kertoi, että esineet on suojattu, mutta ei antanut tarkempia tietoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.