Pato murtunut lähellä Houstonia – asukkaita kehotetaan poistumaan

Columbia Lakesin pato on murtunut Houstonin eteläpuolella, ilmoittavat paikalliset viranomaiset Twitterissä. Brazorian piirikunnan asukkaita käskettiin poistumaan alueelta välittömästi.

Piirikunnan Twitter-viestin loppukaneetti oli painokkuuden lisäämiseksi kirjoitettu isoilla kirjaimilla.

– Lähtekää heti!!

Harvey-myrskyn tuomat rajut sateet ovat täyttäneet alueen padot äärirajoilleen. Myös Addicksin pato Houstonin lähistöllä on alkanut tulvia yli äyräiden. Padosta on yritetty päästää vettä, mutta vesi jatkaa nousuaan.

Brazorian piirikunnan evakuointikäskyssä todetaan, että alueelta johtaa pois vain yksi ainut tie.

– Valtatie 35 ei pysy avoimena pysyvästi ja tie muuttuu kulkukelvottomaksi sateiden jatkuessa, asukkaita varoitettiin.

 

Louisiana seuraavana

Harvey aiheuttaa vielä ainakin kahden päivän ajan rajuja sateita Texasin ja Louisianan osavaltioissa, ennustaa Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus. Harvey pyörii tällä hetkellä Meksikonlahdella, mutta sen odotetaan rantautuvan uudelleen huomenna.

Houstoniin on perjantain jälkeen saatu noin 50 tuumaa eli 127 senttimetriä sadetta. Oletus on, että sadetta tulee kahden päivän aikana vielä jopa lähes 40 senttiä lisää.

Sateen lisäksi Texasiin odotettiin presidenttipari Donald ja Melania Trumpia. Heidän on määrä laskeutua ensin Corpus Christiin, jossa he tapaavat paikallisia järjestöjen ja pelastustyöntekijöiden edustajia. Sieltä Trumpien matka jatkuu Austiniin.

New Orleansissa asukkaat odottivat kaatosadeita ja tulvia huolestuneina. Kaupunki on sijaitsee merenpinnan alapuolella ja muistot vuoden 2005 Katrina-myrskyn tuhoista ovat yhä ihmisten mielessä. Juuri myrskyn saapumisen edellä paljastui, että osa kaupungin pumpuista ei toimi. Katrinan tuhoissa kuoli yli 1 800 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.