Pato murtunut lähellä Houstonia – asukkaita kehotetaan poistumaan

Columbia Lakesin pato on murtunut Houstonin eteläpuolella, ilmoittavat paikalliset viranomaiset Twitterissä. Brazorian piirikunnan asukkaita käskettiin poistumaan alueelta välittömästi.

Piirikunnan Twitter-viestin loppukaneetti oli painokkuuden lisäämiseksi kirjoitettu isoilla kirjaimilla.

– Lähtekää heti!!

Harvey-myrskyn tuomat rajut sateet ovat täyttäneet alueen padot äärirajoilleen. Myös Addicksin pato Houstonin lähistöllä on alkanut tulvia yli äyräiden. Padosta on yritetty päästää vettä, mutta vesi jatkaa nousuaan.

Brazorian piirikunnan evakuointikäskyssä todetaan, että alueelta johtaa pois vain yksi ainut tie.

– Valtatie 35 ei pysy avoimena pysyvästi ja tie muuttuu kulkukelvottomaksi sateiden jatkuessa, asukkaita varoitettiin.

 

Louisiana seuraavana

Harvey aiheuttaa vielä ainakin kahden päivän ajan rajuja sateita Texasin ja Louisianan osavaltioissa, ennustaa Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus. Harvey pyörii tällä hetkellä Meksikonlahdella, mutta sen odotetaan rantautuvan uudelleen huomenna.

Houstoniin on perjantain jälkeen saatu noin 50 tuumaa eli 127 senttimetriä sadetta. Oletus on, että sadetta tulee kahden päivän aikana vielä jopa lähes 40 senttiä lisää.

Sateen lisäksi Texasiin odotettiin presidenttipari Donald ja Melania Trumpia. Heidän on määrä laskeutua ensin Corpus Christiin, jossa he tapaavat paikallisia järjestöjen ja pelastustyöntekijöiden edustajia. Sieltä Trumpien matka jatkuu Austiniin.

New Orleansissa asukkaat odottivat kaatosadeita ja tulvia huolestuneina. Kaupunki on sijaitsee merenpinnan alapuolella ja muistot vuoden 2005 Katrina-myrskyn tuhoista ovat yhä ihmisten mielessä. Juuri myrskyn saapumisen edellä paljastui, että osa kaupungin pumpuista ei toimi. Katrinan tuhoissa kuoli yli 1 800 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Israelissa tuhannet mielenosoittajat vaativat pääministeri Netanjahun eroa

Seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwell kiistää Epstein-rikostutkintaan liittyvät seksuaalirikokset

Ukraina epäileväinen Iranin arvioista: liian aikaista sanoa, että kone ammuttiin alas inhimillisen virheen vuoksi

Valko-Venäjällä on otettu kiinni yli 30 ihmistä – Minskissä osoitettiin mieltä, kun oppositioehdokasta ei päästetty ehdolle presidentinvaaleihi

Varoitus Britanniassa – koronan toinen aalto voi vaatia 120  000 henkeä

Kiina syyttää Hongkongin demokratialiikettä vallankumouksen lietsonnasta

Macron ajaa maskipakkoa julkisissa tiloissa – Ranskan kansallispäivän sotilasparaatista luovuttiin koronan takia

Yhdysvaltain ja Kiinan kiista kärjistymässä entisestään: ulkoministeri Pompeo kutsui Kiinan aluevaatimuksia laittomiksi, Kiina syyttää Yhdysvaltoja alueellisen rauhan horjuttamisesta

Salainen kirjeenvaihto valottaa tarinaa Australian "suurimman poliittisen ja perustuslaillisen kriisin" takana: Kuningatar Elisabet tiesi, että kenraalikuvernööri harkitsi pääministerin syrjäyttämistä 1970-luvulla

Yhdysvalloissa 5,4 miljoonaa ihmistä menetti sairausvakuutuksen koronapandemian seurauksena, käy ilmi tuoreesta arviosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.