Pietarin kaduilla surumielinen tunnelma

Kaksi hahmoa seisoskelee mustan Hyundain vieressä ja tutkii kännyköitään. Denis Jolkin ja Maria Ivashkevits ovat hetki sitten kirjoittaneet Yandex-karttapalveluun kyytitarjouksen, josko joku on jäänyt jumiin Pietarin keskustaan.

–  Halusimme jotenkin auttaa, jos joku tällä hetkellä ei vain uskalla mennä metroon tuollaisen jälkeen, Ivashkevits kertoo STT:lle.

Jolkin meni itse töihin aamulla samalla metrolinjalla, jolla räjähdys tapahtui.

–  Täällä ei ole tapahtunut mitään vastaavaa pitkään aikaan. Näytti jo, että tällaiset tapahtumat eivät kosketa meitä, Jolkin sanoo.

Kaksikon kyytiin ei kuitenkaan puolenyön jälkeen ole enää tulijoita. Metro kulkee jälleen normaalisti muutamaa asemaa lukuun ottamatta. Valtaosa Yandexiin kirjatuista kommenteista on kiitosviestejä kaikille niille, jotka auttoivat päivän aikana liikennekaaoksen keskelle jääneitä pääsemään kotiin. Myös seuraavalle päivälle tarjotaan jo kyytejä.

Kynttilöitä ja kukkia

Parinsadan metrin päässä Jolkinin ja Ivashkevitsin Hyudaista häämöttää Sennajan aukion metroasema, jonka läheisyyteen osa surijoista on kokoontunut. Toisaalla, Tehnologitsheski Institutin metroasemalla on niin ikään kukkia – siellä myös presidentti Vladimir Putin vieraili myöhään illalla.

Sennajan metron ovelle kertyy koko ajan lisää kukkia ja kynttilöitä.

Vihreätakkinen mies tuhahtaa ohimennen toimittajille "tämä on Putinin syytä". Muutoin paikalle saapuneiden surijat ovat hiljaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

UM: Pietarin mahdollisista suomalaisuhreista ei toistaiseksi tietoa

Venäläislehti Kommersant: tiedusteluviranomaiset saivat tietoja iskusta etukäteen

Interfax: Kahta etsitään Pietarin metroräjähdykseen liittyen

Merja Jokela oli metrossa iskun aikaan: "Poikani soittaa, että Heinätorilla on räjähtänyt"

Venäläismedia: Putinin vierailu yksi motiivi iskulle

Sankarillinen metronkuljettaja esti toiminnallaan lisäuhrit

"Terrorismista huolimatta pitää uskaltaa elää"