Pohjois-Korea haluaa lisätä ydinaseen pelotetta – Kim Jong-un julkisuudessa viikkojen jälkeen

Pohjois-Koreassa sotilaskokouksessa on pohdittu tapoja, joilla voitaisiin kasvattaa maan ydinaseen pelotetta, maan valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoi sunnuntaina.

Uutistoimisto ei kuitenkaan avannut keskustelua enempää. Se kuitenkin mainitsi kriittisistä toimenpiteistä, joilla lisätään maan armeijan tykistön ampumakykyä.

Maan johtaja Kim Jong-un johti kokousta. Kimiä ei tiettävästi ole nähty muutamaan viikkoon julkisuudessa. Toukokuun alussa Kim teki ensimmäisen julkisen esiintymisensä sen jälkeen, kun maailmalla liikkui huhuja hänen terveydentilastaan ja jopa kuolemasta.

KCNA ei kertonut kokouksen päivämäärää, mutta se raportoi myös sotilaskäskystä, joka oli allekirjoitettu lauantaina.

Yhdysvaltalaismediat uutisoivat perjantaina, että maan presidentti Donald Trumpin hallinto olisi keskustellut mahdollisuudesta tehdä Yhdysvaltojen ensimmäinen ydinkoe sitten vuoden 1992. Asiasta kertoi Washington Post, jonka haastatteleman virkamiehen mukaan nopea testi voisi olla hyödyllinen neuvotteluissa Venäjän ja Kiinan kanssa, kun Yhdysvallat tavoittelee strategisten ydinaseiden määrän sääntelemistä.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat neuvotelleet Pohjois-Korean ydinaseistuksesta. Neuvottelut ovat kuitenkin pysähdyksissä, vaikka Kim ja Trump ovat tavanneet asian tiimoilta kolmesti.

---

Korvattu sana pelottelu pelotteella klo 8.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Yli 100 ihmistä kuoli jadekaivoksen maanvyöryssä Myanmarissa

Ruotsalaisturistit luikkivat yön aikana Norjan rajan yli, kun poliisin silmä välttää

Venäjän perustuslakimuutos sai taakseen murskaenemmistön

Istanbulin maailmankuulu Hagia Sofia voi muuttua museosta moskeijaksi

Yhdysvalloissa vaaditaan tiukempia pakotteita Kiinaa vastaan – Trumpin kannasta ei tietoa

Trump sydämistyi New Yorkin keskustaan maalattavasta Black Lives Matter -tekstistä – kutsui sanoja "vihan symboliksi"

Yhdysvalloissa lähes 53  000 uutta koronatartuntaa – luku on päiväkohtainen ennätys

Putinin uudet presidenttikaudet mahdollistavaa uutta perustuslakia kannatti lähes 80 prosenttia äänestäneistä – oppositiojohtaja Navalnyi: äänestyksen tulos on valtava valhe

Presidentti Halonen Hongkongista: Toivon todella, että asiat menevät hyvin – vallanvaihdosjuhliin osallistunut Halonen muistelee, miten riskien tiedettiin olevan olemassa.

Osittaiset tulokset Venäjällä osoittavat vahvaa tukea perustuslakimuutokselle – Putinin vallan jatkosta äänestäneitä venäläisiä houkuteltiin uurnille niin painostuksella kuin kupongeilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.