Pohjois-Korea teki jälleen ohjuskokeen – Trump vaatii kovempia pakotteita

Pohjois-Korea on koelaukaissut ballistisen ohjuksen, sanoo Etelä-Korean armeija tiedotteessa. Ohjus laukaistiin Etelä-Korean armeijan mukaan Kusongin kaupungista noin puoli kuudelta aamulla paikallista aikaa eli myöhään eilen Suomen aikaa. Ohjus lensi arviolta 700 kilometriä, tiedotteessa kerrotaan.

Yhdysvaltain asevoimien sotatoimialueen päämaja on vahvistanut, että Pohjois-Korea on tehnyt ohjuskokeen. Se ei kuitenkaan vielä ottanut kantaa siihen, millaisesta ohjuksesta oli kyse.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat tekemässä analyysia saadakseen tarkempia tietoja ohjuksesta, Etelä-Korean armeijan tiedotteessa kerrotaan.

 

"Kutsu kaikille valtioille asettaa kovempia pakotteita"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaati Pohjois-Korealle kovempia pakotteita uusimman ohjuskokeen jälkeen. Valkoisen talon tiedotteessa sanotaan, että Pohjois-Korean viimeisin provokaatio on kutsu kaikille valtioille asettaa aiempaa kovempia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan.

Tiedotteessa sanotaan muun muassa myös, että Pohjois-Korea on ollut uhka aivan liian pitkään. Lisäksi tiedotteessa painotetaan, että Yhdysvallat seisoo yhdessä liittolaistensa kanssa Pohjois-Korean luoman uhan edessä.

 

Etelä-Korean uusi presidentti paheksui

Etelä-Korean uusi presidentti Moon Jae-in kritisoi tuoreeltaan raportoitua Pohjois-Korean ohjuskoetta. Presidentin tiedottajan mukaan Moon tuomitsi ohjuksen laukaisemisen piittaamattomana provokaationa.

Aiemmin tällä viikolla Etelä-Korean presidentiksi valittu Moon on luvannut parantaa suhteita Pohjois-Korean kanssa keskustelun ja yhteisten teollisuushankkeiden avulla.