Pohjoismaiselle yhteistyölle löytyy tilaa myös puolustuksessa

– Meillä on Pohjoismaiden neuvosto yhteistyötä varten, mutta puolustuskysymykset eivät kuulu sinne. Voitaisiinko sitä laajentaa kattamaan myös puolustusasiat? Maailma pirstaloituu ja EU:ssa monet maat eivät enää jaa samaa arvopohjaa. Pohjoismaissa kehitys kulkee toiseen suuntaan ja Pohjola vahvistuu. Krista Mikkonen (vihr.), puolustusvaliokunnan jäsen.

– Meidän on oltava valmiina ottamaan askel puolustusyhteistyöstä puolustusliittoon. Ehkä meidän pitäisi mennä niin pitkälle, että Pohjoismaat voisivat yhdessä nousta tärkeäksi tekijäksi G20-ryhmässä? Kannatan pohjoismaisen yhteistyön kehittämistä myös muilla alueilla kuin turvallisuuspolitiikassa. Ilkka Kanerva (kok.),puolustusvaliokunnan puheenjohtaja.

– Puolustuskeskustelun avoimuutta on lisättävä. Ruotsissa puolustuskeskustelu on tuhat kertaa parempaa, sekä mitä tulee keskustelun määrään että sen laatuun. Juuri nyt pidän liittoutumattomuutta parhaana vaihtoehtona, mutta saa nähdä miten asia kehittyy. Juha Pyykönen, prikaatikenraali ja turvallisuusanalyytikko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ruotsalaistutkija hylkäisi liittoumattomuuden hyödyttömänä