Politico: Rajalla erotettujen perheiden yhdistämiseen hätävalmiusryhmä USA:ssa

Yhdysvaltojen etelärajalla toisistaan erotettujen perheenjäsenten yhdistämiseksi on perustettu erillinen hätävalmiusryhmä, kertoo Politico.

Yleensä Yhdysvaltojen sosiaali- ja terveysministeriö perustaa hätävalmiusryhmiä esimerkiksi luonnonkatastrofien uhrien auttamiseksi tai tartuntatautiepidemian taltuttamiseksi. Hätävalmiusryhmän perustaminen helpottaa resurssien ohjaamista haluttuun tarkoitukseen ja koordinoimista eri virastojen välillä.

Presidentti Donald Trump allekirjoitti keskiviikkona määräyksen, joka kieltää rajan luvatta ylittäneiden vanhempien ja lasten erottamisen toisistaan. Hän ei kuitenkaan tuolloin täsmentänyt, mitä Yhdysvallat tekisi yli 2 300 lapselle, jotka ovat joutuneet eroon vanhemmistaan Trumpin hallinnon uuden nollatoleranssipolitiikan vuoksi.

Nollatoleranssipolitiikka merkitsee, että kaikki rajan laittomasti ylittävät aikuiset otetaan kiinni, ja heitä vastaan nostetaan syyte. Politiikan suurin käytännön ongelma on, mitä tehdä vanhempiensa kanssa rajan luvatta ylittäneille lapsille.

Laivasto suunnittelee "karuja ja väliaikaisia" telttakyliä 120 000 maahanmuuttajan pidätyskeskuksiksi Yhdysvalloissa

Joukko USA:n osavaltioita haastaa Trumpin hallinnon oikeuteen siirtolaisperheiden erottamisen vuoksi

Perheistään erotettujen siirtolaislasten palauttamisesta syntyy valtava sotku Yhdysvalloissa