Potkut saanut mies ampui Yhdysvalloissa viisi tehtaan työntekijää ja haavoitti viittä poliisia

Yhdysvalloissa Illinoisin Auroran kaupungissa viisi ihmistä on kuollut joukkoampumisessa tehdasrakennuksessa. Kuolleet olivat tehtaan työntekijöitä. Myös ampumisesta epäilty 45-vuotias oli työskennellyt tehtaassa, mutta hänet oli ilmeisesti irtisanottu samana päivänä, kun ampuminen tapahtui, kertoi Auroran poliisipäällikkö Kristen Ziman.

Ziman ei kommentoinut sitä, miksi mies oli irtisanottu eikä myöskään sitä, arvellaanko miehen suunnitelleen ampumista etukäteen.

Poliisi ampui lopulta ampujan kuoliaaksi. Tämä oli sitä ennen ehtinyt haavoittaa viittä poliisia. Myös yksi tehtaan työntekijä oli haavoittunut. Hänellä tai poliiseilla ei tiedetä olevan hengenvaaraa.

Joukkomurha tapahtui perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa teollisuusalueella noin 65 kilometriä Chicagon keskustasta länteen. Poliisi sai ampumisesta useita soittoja, ja kun ensimmäiset poliisit tulivat paikalle, ampuja oli poliisipäällikkö Zimanin mukaan heitä vastassa ja haavoitti kahta.

Paikalle tuli lisää poliiseja, jotka menivät teollisuuslaitokseen etsimään ampujaa ja pelastamaan ihmisiä. Tällöin ampuja haavoitti Zimanin mukaan vielä kolmea poliisia.

Työtoveri tunnisti ampujan

Poliisipäällikkö Ziman kuvaili rakennusta "valtavaksi". Poliiseilta meni puolitoista tuntia ampujan etsimiseen. Kun mies löytyi, tämä alkoi Zimanin mukaan jälleen ampua, jolloin poliisi vastasi tuleen ja ampui hänet.

–  Rakennuksen sisältä löytyi kuolleena viisi työntekijää, poliisipäällikkö kertoi.

Zimanin mukaan alustavasti näyttää siltä, että heidät oli surmattu ennen poliisi tuloa.

Rakennuksessa ampumisen alkaessa ollut John Probst tunnisti ampujan yrityksen työntekijäksi.

–  Näin kaverin juoksevan käytävillä. Hänellä oli laserilla varustettu pistooli, Probst kuvaili paikalliselle tv-kanavalle.

– Olimme todella peloissamme.

Tapaus herätti kauhua myös ympäristössä. Lähellä sijaitsevan korjausverstaan työntekijä Nancy Caal kertoi paikalliselle lehdelle, että kun hän ja työtoverit kuulivat hälytysajoneuvojen sireenit, he lukitsivat työpaikkansa portin ja kaikki ovet.

Trump kehui viranomaisten toimintaa

Presidentti Donald Trump kehui Twitterissä viranomaisten toimintaa ja viestitti osanottonsa uhreille ja uhrien omaisille.

– Amerikka on kanssanne, Trump tviittasi.

Vain päivää ennen ampumista Yhdysvaltain edustajainhuoneen demokraattipuhemies Nancy Pelosi vertasi aseväkivaltaa ja Trumpin aikomaa hätätilaa ja sanoi, että aseväkivalta on näistä kahdesta paljon todellisempi kansallinen hätätila. Trump ei vielä tuolloin ollut virallisesti julistanut hätätilaa, jolla tähtää muurin rakentamiseen Meksikon rajalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.