Ranskan Macron lupaa Italialle "kaiken tarvittavan tuen"

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vannoi tiistaina maansa seisovan Genovan siltaonnettomuuden jälkeen Italian rinnalla. Hän kirjoitti Twitterissä, että Ranska on valmiina tarjoamaan Italialle kaiken tarvittavan tuen, mutta ei tarkenna, millaista apua hän konkreettisesti tarkoittaa.

– Ajatuksemme ovat uhrien, heidän läheistensä ja kaikkien italialaisten luona, hän sanoi.

 

Myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk kertoi Twitterissä italiaksi, että hänen sydämensä ja ajatuksensa ovat Genovassa uhrien sekä heidän läheistensä ja rakastettujensa luona.

 

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puolestaan totesi lausunnossaan olevansa "syvästi surullinen" onnettomuuden vuoksi. Hän esitti surunvalittelunsa koko komission puolesta uhrien perheille ja ystäville sekä koko Italian kansalle. Lisäksi Juncker toivotti voimaa ja rohkeutta pelastusoperaatioon osallistuville.

Myös Saksan liittokansleri Angela Merkel esitti surunvalittelunsa Genovan ja Italian asukkaille. Merkelin mukaan sekä hän itse että monet saksalaiset ajattelevat uhreja ja heidän omaisiaan.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez niin ikään vakuutti Twitterissä maansa haluavan osoittaa solidaarisuutta kaikille italialaisille ja erityisesti tragedian uhreille.

 

"Ihmiset juoksivat avojaloin ja kauhuissaan", kertoo sillan romahtamisen nähnyt italialaislehdelle

Pelastajat Italian siltaromahduksesta: Näkymä on helvetillinen

Yli 30 kuollut Genovan siltaromahduksessa – silminnäkijöiden mukaan siltaan iski salama