"Rekka syöksyi puomien läpi junaradalle" – Kaksi kuollut ja useita loukkaantunut

Italiassa kaksi ihmistä kuoli ja arviolta 20 loukkaantui junaonnettomuudessa lähellä Torinoa. Paikallismedian mukaan junan kolme vaunua suistui raiteilta junan törmättyä rekkaan tasoristeyksessä. Onnettomuus tapahtui myöhään keskiviikkona paikallista aikaa.

– Ensitietojen mukaan junan kuljettaja kuoli ja monet matkustajat ovat loukkaantuneet, Italian rautatieverkosta vastaava RFI kertoi lausunnossaan.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan ainakin neljä ihmistä loukkaantui turmassa vakavasti. Lisäksi yksi turmassa loukkaantuneista lennätettiin helikopterilla sairaalaan Torinoon, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin.

La Stampa -sanomalehden mukaan rekan edellä ajanut pakettiauto oli ehtinyt ylittää tasoristeyksen turvallisesti. Risteyksessä olleet puomit olivat ilmeisesti alkaneet laskeutua pakettiauton ylitettyä tasoristeyksen, mutta perässä ajanut rekka ei ehtinyt jarruttaa tarpeeksi nopeasti ja pysähtyi vasta raiteille.

– Paikallisjuna törmäsi raskasta kuormaa kuljettaneeseen ajoneuvoon, joka oli puomien läpi syöksyttyään pysähtynyt rautatiekiskoille, myös RFI kertoo.

La Stampan haastattelemat silminnäkijät kuvailevat ajoneuvoa erityisen suureksi ja raskaaksi. Mediatietojen mukaan rekka oli matkalla läheiseen varastorakennukseen.

Poliisin mukaan junassa oli 40–50 matkustajaa.

– Kaikki tapahtui niin nopeasti, tunsin junan jarruttavan yhtäkkiä ja sen jälkeen olin helvetissä. Kaikki ympärilläni oli mustaa, 23-vuotias Paolo Malgioglio kertoi Corriere della Sera -sanomalehdelle.

Silminnäkijöiden mukaan rekka oli rekisteröity Liettuaan. Uutistoimisto BNS kertoo liettualaisen kuljettajan hypänneen ulos rekasta juuri ennen törmäystä.

– (Liettuan) Italian-suurlähetystön mukaan Liettuan kansalainen selvisi törmäyksestä vahingoitta ja onnistui hyppäämään ulos ajoneuvosta, kertoo Liettuan ulkoministeriön tiedottaja Rasa Jakilaitiene.

Liettuan Italian-suurlähetystö on ollut yhteydessä Italian poliisiin turmaan liittyen.