Republikaaneille ensimmäinen musta ehdokas presidenttikisaan

Yhdysvaltain republikaanipuolue saa uuden ehdokkaan ensi vuoden presidenttikisaan. Eläkkeellä oleva tunnettu neurokirurgi Ben Carson on kertonut floridalaiselle tv-kanavalle lähtevänsä mukaan kilpaan.

Carson, 63, on ensimmäinen musta republikaaniehdokas presidentinvaaleissa. Hän ei ole ennen pyrkinyt ehdolle. Carsonilla on paljon kannattajia vanhoillisen teekutsuliikkeen jäsenten joukossa.

- Moni ihminen on sanonut minulle, että minun pitäisi asettua ehdolle, vaikka en ole poliitikko, Carson taustoitti päätöstään.

Republikaanit saavat myös naisehdokkaan, kun Hewlett-Packardin entinen toimitusjohtaja Carly Fiorina, 60, ilmoittautui ABC-tv-kanavan ohjelmassa kisaan mukaan.

Puolueen ehdokkuutta on ilmoittanut tavoittelevansa myös senaattorit Marco Rubio, Ted Cruz ja Rand Paul. Muista potentiaalisista ehdokkaista esimerkiksi Jeb Bush ei ole vielä vahvistanut ehdokkuuttaan. Häntä on pidetty demokraattien Hillary Clintonin vahvimpana haastajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja, oppositiota syytetään "järjestäytyneestä provokaatiosta"

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Libanonin protestoijat vannovat, ettei kiukku laannu nopeasti – pääministeri lupailee parlamenttivaalien aikaistamista

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

WSJ: Twitter liittyi Tiktok-kilpaan, alustavat keskustelut yhdistymisestä käynnissä – Microsoft edelleen kärkikosija

Valko-Venäjän äänestyspaikoilla näkyy valkoisia rannenauhoja ja kasvomaskeja – tulos on silti todennäköisesti jo ennalta selvä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.