Ruotsalaiskätilöt kouluttavat vanhempia autosynnytyksen varalta

Ruotsissa ryhdytään kouluttamaan odottavia vanhempia sen varalta, jos lapsen joutuu synnyttämään autossa, kertoo The Local.

Tarve koulutukselle syntyi Västernorrlandin läänissä sijaitsevassa Sollefteåssa, josta lakkautetaan synnytyssairaala tammikuun lopussa. Sollefteåsta lähdetään tammikuun jälkeen synnyttämään Sundsvallin tai Örnsköldsvikin sairaaloihin, jotka sijaitsevat noin 100 kilometrin päässä Sollefteån keskustasta.

Kahden kätilön ideoiman koulutuksen on tarkoitus tuoda turvallisuuden tunnetta odottaville vanhemmille. Kurssilla annetaan käytännön vinkkejä siihen, miten toimia, jos synnytys käynnistyy kesken automatkan.

– Jos ajattelee, että matkaa lähimpään synnytyssairaalaan on 120–200 kilometriä, ja on talvi, on pimeää ja kännykkäverkko on huono, mitä tahansa voi tapahtua. Voi sattua auto-onnettomuus, auto voi mennä rikki tai suistua tieltä. On oltava valmiina, jos pahin tapahtuu, vaikka se onkin erittäin harvinaista, kurssia vetävä kätilö Stina Näslund kertoo The Localin mukaan.

Lähde: The Local

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.