Ruotsin bussiturmassa kuollut kolme – kaksi loukkaantuneista kriittisessä tilassa

Ruotsin bussiturman uhreista kaksi on kriittisessä tilassa, kertoo uutistoimisto TT. Heidät lennätettiin ambulanssihelikopterilla Uppsalan akateemiseen sairaalaan.

Uutistoimiston sairaaloihin tekemän soittokierroksen perusteella sairaaloissa hoidetaan lisäksi ainakin 23:a ihmistä, joista seitsemän on loukkaantunut vakavasti.

Pelastusviranomaiset kertoivat jo aiemmin, että turmassa kuoli kolme ihmistä.

Turma tapahtui seitsemän maissa aamulla Ruotsin aikaa valtatiellä E45 Härjedalenissa Keski-Ruotsissa. Bussissa oli 59 ihmistä, joista 52 oli nuoria. Kahdeksasluokkalaiset nuoret olivat tiettävästi lähteneet hiihtomatkalle Ruotsin eteläosasta. Eräs bussissa ollut kertoo kaikkien nukkuneen turman tapahtuessa.

Turman syystä ei ole tietoa. Tieosuudella on sattunut aiemminkin onnettomuuksia. Tuoreen tiedon mukaan tie olisi ollut kuiva ja hyvässä kunnossa. Tieosuus on suora.

Bergkvara Buss -yhtiö sanoo, että myös turmabussi oli hyvässä kunnossa ja katsastettu viimeksi joulukuussa. Bussi oli lähtenyt matkaan eilen noin iltakymmenen aikaan, joten kuljettaja oli turman sattuessa istunut ratin takana useita tunteja.

– Ajo- ja lepoaikoja säädellään laissa, ja niitä on luonnollisesti noudatettu, sanoo markkinointipäällikkö Simon Sandberg.

Nuoret shokissa

Pelastusviranomaisten edustaja kuvaili näkymän onnettomuuspaikalla olleen aluksi kuin sotatantereella.

– Nuoria hoidettiin ojissa ja kaikkialla, tiedottaja Peter Nystedt sanoi.

Tiedottaja Nystedt sanoo nuorten olleen onnettomuuden jälkeen shokissa.

– Monet olivat kiihtyneitä, jotkut apaattisia. Ihmiset reagoivat eri tavoin. Monet olivat surullisia, koska heidän kavereitaan oli loukkaantunut vakavasti.

Paikalle lähetettiin turman jälkeen ambulanssihelikoptereita ja lukuisia ambulansseja. Poliisin mukaan loukkaantuneita on viety kolmen eri paikkakunnan sairaalaan. Loukkaantuneita hoidettiin myös paikalle pystytetyssä hoitoteltassa, koska ambulansseja ei riittänyt heti kaikkien kuljettamiseen.

Nyt kaikki loukkaantuneet on kuljetettu sairaaloihin.

Muokattu 2.4. kello 19:52: Päivitetty sairaalaan vietyjen henkilöiden määrä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Borås Tidning: Isä uskoo turvavyön pelastaneen hänen tyttärensä

Pääministeri Löfven: Koko Ruotsi suree

Ruotsin bussiturmassa loukkaantui noin 30 – valtaosa matkustajista nuoria

Ruotsin bussiturmassa 25–30 loukkaantunutta

Nuoria kuljettanut bussi kaatui Ruotsissa – loukkaantuneita viety sairaaloihin

Ruotsissa lukuisia loukkaantuneita bussiturmassa