Ruotsin hallituksen jättävä Ygeman: "Nämä ovat pelin säännöt ja nyt on mentävä eteenpäin"

Ruotsin hallituskriisi sai uusia käänteitä torstaina, kun pääministeri Stefan Löfven kertoi, miten maata kuohuttaneen tietovuotokohun jälkimainingeissa toimitaan.

Neuvotteluiden jälkeen kaksi ministeriä jättää tehtävänsä: infrastruktuuriministeri Anna Johansson ja sisäministeri Anders Ygeman.

Hetki Löfvenin järjestämän tiedotustilaisuuden jälkeen Ygeman totesi, että hänen tulee ikävä keskusteluita ihmisten kanssa. Ygeman ehti toimia maan sisäministerinä kolme vuotta. Tänä aikana Ruotsi kohtasi muun muassa turvapaikanhakijakriisin.

– Nämä ovat pelin säännöt ja nyt minun on mentävä eteenpäin, Ygeman sanoi.

Ygeman kertoo antaneensa itse pääministerille eroanomuksen tehtävästään.

– Se oli vaikeaa, mutta ainoa oikea päätös. --- Minun olisi ollut vaikea täyttää tehtävääni, Ygeman sanoi viitaten epäluottamukseen, jonka opposition enemmistö häneen ja kahteen muuhun ministeriin kohdisti.

Ygemania kritisoitiin siitä, ettei hän kertonut ajoneuvohallintoviranomaisen tietovuotoon liittyviä tietojaan Johanssonille ja Löfvenille.

– Minulla ei ole tapana katsoa taaksepäin, mutta on selvää, että meidän on opittava tästä. Samaan aikaan olen varma, että toimin oikein. --- Nyt haluan nimenomaan katsoa eteenpäin, Ygeman kommentoi.

Ygemanin tavasta hoitaa ministerinpestiään on kehuttu Ruotsissa. Hän on saanut kiitosta muun muassa turvapaikanhakijakriisin hoidosta.

Ygeman aikoo suunnata perjantaina junalla vuorille ja patikoimaan.

– Menen ilman matkapuhelimia. --- Uskon, että tunne on hyvä, kun pääsen junaan, hän kommentoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.