SVT: Epäilty pommi ripustettu Göteborgin yliopiston sukupuolentutkimuksen yksikön oveen

Ruotsissa Göteborgin keskustasta löytyi yliopiston sukupuolentutkimuksen yksikön oveen ripustettu, pommia muistuttava esine hieman ennen aamuyhdeksää Suomen aikaa, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Suuressa poliisioperaatiossa lähialue eristettiin ja rakennuksia tyhjennettiin ihmisistä. Lähistöllä on muun muassa kouluja.

Alueelta kuultiin kova pamaus pari tuntia myöhemmin. Paikallisen pelastustoimen mukaan kyseessä oli hallittu räjäytys. Myös paikallinen poliisi vahvistaa, että esinettä on ammuttu.

– Emme kuitenkaan tiedä vielä, riittääkö se, Thomas Fuxborg paikallisesta poliisista kertoo SVT:lle.

Fuxborgin mukaan kansallinen pommiryhmä hoitaa tilannetta paikan päällä ja aikoo toimia kuin pommi olisi varmasti vaarallinen.

Poliisille esineestä ilmoittanut henkilö löysi työpaikkansa ulko-oveen ripustetun epäilyttävän laukun. Hän kurkisti laukkuun ja näki siellä pommilta vaikuttavan esineen. Kun poliisipartio saapui paikalle tarkistamaan asiaa, he päätyivät samaan tulokseen.

Poliisin mukaan samassa rakennuksessa mahdollisesti toimii useita eri yrityksiä. Vielä ei tiedetä, oliko tarkoitus vahingoittaa jotakin tiettyä tahoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.