Saksalaisesta eläintarhasta karanneet vaaralliset villieläimet on saatu kiinni

Eläintarhasta karanneet vaaralliset eläimet on saatu kiinni Saksan Lünebachissa.

Lähellä Luxemburgin rajaa sijaitsevasta Eifelin eläintarhasta karkasi tänään kaksi leijonaa, kaksi tiikeriä, jaguaari ja karhu. Eläimistä karhu ammuttiin kuoliaaksi.

Poliisilla, palokunnalla ja eläinlääkäreillä oli iltapäivällä suuroperaatio eläinten löytämiseksi. Paikallisia asukkaita kehotettiin pysymään sisällä sillä aikaa, kun eläimet olivat karkuteillä. Paikallismedian mukaan kissapedot olivat edelleen eläintarhan 30 hehtaarin alueen sisällä, kun ne paikallistettiin lennokin avulla. Eläimet olivat karkuteillä useiden tuntien ajan.

Edellisen yön rankat ukkossateet olivat aiheuttaneet hyökytulvia alueella ja aivan joen varrella sijaitseva yksityinen eläintarha oli jäänyt tulvavesien alle. Tulvavedet olivat vahingoittaneet eläinten aitauksia, minkä vuoksi ne pääsivät karkuun. Kaikkiaan tarhassa on noin 400 eläintä.

Monet paikalliset asukkaat tyhjensivät perjantaina mutavesiä kellareistaan ja raivasivat voimakkaan myrskyn kaatamia puita. Myös läheinen moottoritie jouduttiin sulkemaan sen jäätyä tulvavesien alle.

Kaksi vuotta sitten kaksi leijonaa pakeni aitauksestaan Leipzigin eläintarhassa itäisessä Saksassa. Toinen leijonista ammuttiin, mutta toinen saatiin kiinni ja palautettiin aitaukseensa.

Vuonna 2015 Duisburgin eläintarhasta karannut oranki ammuttiin ja vuonna 2017 Osnabrückin eläintarhasta karannut karhu koki saman kohtalon.