Saksan mystisen murhasarjan selvittely jatkuu

Saksaa kuohuttaneesta mystisestä viitossurmasta on paljastanut lisää yksityiskohtia. Saksalaismedian mukaan ainakin osassa veritöistä oli kyse itsemurhista. Lisäksi vyyhdissä mukana olleet henkilöt olivat erittäin kiinnostuneita kaikesta keskiaikaan liittyvästä sekä alkemiasta, kertoi laajalevikkinen Bild-lehti.

Poliisi löysi ensin miehen ja kaksi naista kuolleina hotellista Passaun kaupungissa Baijerissa lauantaina. Passaussa kuolleet oli ammuttu jalkajousella. Myöhemmin maanantaina hotellista kuolleena löytyneen naisen kotoa Wittingenistä Ala-Saksista löytyi vielä kaksi naista kuolleena. Useimpien lehtien mukaan toinen Wittingenistä löytyneistä naisista oli hotellista kuolleena löytyneen naisen elämänkumppani.

Poliisin mukaan talosta löytynyttä kaksikkoa ei oltu surmattu jalkajousella.

Wittingen ja Passau ovat noin 650 kilometrin päässä toisistaan.

Alkemiaa, miekkailua ja keskiaikaa

Bildin mukaan hotellihuoneen lattialta kuolleena löytynyt 30-vuotias nainen, Farina C, olisi ampunut jalkajousella sängyllä käsi kädessä maanneet Torsten W:n 53, ja Kerstin E:n, 33. Tämän jälkeen hän olisi surmannut jalkajousella itsensä.

Farina C. oli varannut kolmen hengen huoneen perjantaista alkaen kolmeksi yöksi, ilman aamupaloja. Kolmikolla ei ollut matkatavaroita mukanaan, kun he kirjautuivat hotelliin. He hakivat laukut, joissa jalkajouset olivat, vasta hotellin vastaanoton sulkeuduttua yöksi. Naiset olivat pukeutuneet kokomustiin.

Poliisi on löytänyt hotellihuoneen pöydältä sängyssä olleiden miehen ja naisen testamentit. Kumpaakin oli ammuttu jalkajousella päähän ja rintaan. Lattialle lyyhistyneen naisen taas oli surmannut niskaan ammuttu nuoli.

Bildin mukaan Torsten W oli vajaan puolen vuoden ajan omistanut liikkeen, joka myi muun muassa keskiaikaisia aseita, lippuja sekä vaatetusta. Kaupassa oli myös erillinen tila, jossa liikkeen sulkeuduttua annettiin miekkailutunteja.

Kaupan näyteikkunaa koristi ketjuilla ja köysillä koristettu makaaberi mallinukke, joka oli lisäksi tuhrittu punaisella maalilla.

Torsten W:n käsivarret oli Bildin mukaan tatuoitu täyteen alkemiaan ja keskiaikaiseen filosofiaan liittyviä symboleja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.