Seinen tulva on rauhoittunut hieman Pariisissa

Pariisissa Seinejoen tulvatilanne on tasoittunut hieman. Viranomaisten mukaan joen pinta oli aamuvarhaisella hieman yli 6,07 tavallista korkeammalla.

Veden pinta nousi eilen 6,09 metriin. Joen varrella sijaitsevat patsaatkin näkyivät enää vain puoliksi, ja vesi virtasi ihmisiä kuvaavien veistosten lantion korkeudella. Seinen tulvatilanne on ollut viimeksi yhtä paha yli 30 vuotta sitten.

Viranomaisten mukaan joitain asuinalueita Seinen varrella saatetaan evakuoida, jos sateet jatkuvat. Pariisilaisia on joka tapauksessa kehotettu pysymään poissa joen rannoilta. Kielloista huolimatta väkijoukkoja on kokoontunut Seinen ylittäville silloille seuraamaan tulvavirtaamia.

– Se (tulva) on muistutus siitä, että luonto on ihmistä voimakkaampi ja me emme voi tehdä muuta kuin odottaa, sanoi Pont du Carrouselin sillalle valokuvaamaan saapunut Gabriel Riboulet.

Ranskan presidentti Francois Hollande vieraili myöhään eilen Pariisissa Louvren taidemuseossa, jossa kymmenet vapaaehtoiset paiskivat yön läpeensä töitä saadakseen osan taideteoksista turvaan tulvariskin vuoksi. Louvre sekä toinen taidemuseo Orsay pysyvät edelleen suljettuina. Lisäksi muutamat metroasemat pysyvät säpissä.

Seinen tulvan odotetaan helpottavan ja joen pinnan lähtevän laskuun ensi viikolla.

Vedenpinnat ovat nousseet myös muualla Euroopassa. Tähän mennessä ainakin 17 ihmistä on kuollut tulvien takia. Lisäksi yli 20 000 ihmistä on evakuoitu pelkästään Ranskassa, ja lähes saman verran koteja on jäänyt sähköttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.