Sikhien ampumisen taustalla saattoi olla väärinkäsitys

Yhdysvalloissa sikhitemppelissä tapahtuneen ampumistapauksen taustalla oli todennäköisesti rotuviha. Kuuden ihmisen surmaajaksi epäillyn, 40-vuotiaan Wide Michael Pagen, uskotaan olleen valkoisten ylivallan kannattaja.

Pagen kerrotaan kuuluneen uusnatsistiseen punk-yhtyeeseen, ja hänellä on ollut muitakin yhteyksiä uusnatseihin. Page oli palvellut armeijassa, ja hänet oli erotettu käytösongelmien vuoksi.

Yhdysvalloissa uskotaan, että ampuja oli erehtynyt uskomaan turbaaneihin sonnustautuneiden ja parrakkaiden sikhimiesten olleen muslimeja.

Väärinymmärrykset sikhien kohdalla ovat Yhdysvalloissa varsin yleisiä, ja he ovat joutuneet aiemminkin muslimivihan sijaiskärsijöiksi.

Liittovaltion poliisi FBI on ryhtynyt tutkimaan Oak Creekissä Wisconsinissa eilen tapahtunutta ammuntaa maan sisäisenä terrori-iskuna tai viharikoksena.

Ammunta alkoi, kun kirkon jäsenet olivat valmistautumassa perinteiseen sunnuntaiseen juhlaansa. Ampuja oli aseistautunut 9 mm:n puoliautomaattisella käsiaseella. Hän kuoli poliisin luoteihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.